reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

reklama
Dziewczyny wg mnie test Pappa czyli ten z krwi warto zrobić jak lekarzowi wyjdzie jakaś nieprawidłowość w obrazie na USG genetycznym... Inaczej nie ma to sensu aż tak bardzo, tym bardziej, że koszt też jest spory.

Witam
ja chodzę prywatnie do lekarza prenatalne mam na 20 maja ale dostałam normalnie skierowanie od lekarza ale mam33 lata więc może już sie łapie w te obowiązkowe ?

Mam pytanie słyszałam ze na tych badaniach można dowiedzieć się płci dziecka wcześniej czy to jest prawda ???

Niania - do kogo chodzisz w Poznaniu? dostałaś skierowanie na Polną na usg prenatalne czy na test z krwi też? ja mam 32 lata i mi lekarka powiedziała że tylko we własnym zakresie no chyba, że tak jak pisze Maua_She coś nie tak wyjdzie na tym usg i wtedy są przesłanki.

Co do płci z tego co wiem nie chcą mówić tak wcześnie. Wątpie, że się dowiem w piątek. Myśle że koło 15-16 tygodnia:)

Nonek - ja ją i tak będę dusić ze jak coś widzi żeby powiedziała :-) Słyszałam tylko ze żeby dziecko było bardziej ruchliwe na usg przed wizyta trzeba sie najesc czekolady bo pobudza nie wiem czy to prawda bo z moja wcześniejsza 2 nie próbowałam ale jeśli teraz na tym badaniu mi nie powie to w czerwcu wyprobuje u gina a może coś sie ujrzy

cosiek - przepraszam teraz sobie przypomniałam, że leżałaś biedna w szpitalu na nerki już wszystko wiem.

reklama
Dziewczyny co do płci to wydaje mi się że lepiej tak po 20 tyg można już całkiem dobrze zobaczyć bo wcześniej różnie bywa a już najdokładniej to po 30 tc zresztą u Nas gin zawsze pyta czy ktoś chce znać płeć po 30 tyg wtedy gdy ma już pewność bo wiem że kilka razy dziewczyny pytały wcześniej go i on mówił ze np chłopczyk a po porodzie wychodziły dziewczynki i dlatego on uważa że lepiej zaczekać.
Wiem że takie czekanie nie łatwe a już dla tych mam które maja jakieś dzieciaczki i liczą na córeczki(jak ja)albo na syneczka i te czekanie najgorsze ale ja spróbuje zaczekać.

Do góry