reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

Ja pójdę ok.20 tygodnia prywatnie ujrzeć moję dziecie między nóżkami:p Ostatnio miałam w 24 tyg. i wszytskie forumowe koleżanki już dawno wiedziały, tylko ja nie! Jestem tak niecierpliwa, że polecę od razu:p a jak się okaże, że moje marzenia odnośnie dziewuszki się nie spełnią to będę miała więcej czasu na szukanie imienia dla urwisa!

reklama
U nas zawsze w okolicach 20 tyg usg i tyle koniec chyba ze coś sie dzieje , ale w 20 tyg już nożna sie dowiedzieć płci i żadko sie mylą ;)

ja miałam usg przed 30 tc i lekarz sie pomylił...tzn mówił ze albo dziewczynka albo jąderka jeszcze nie wzeszły (jakos tak to określił) i nie był pewien na 100% ...mi odbiło i nakupowąłam dupereli pod dziewczynke ..w 32 okazało sie ze bedzie syn:-Dale to było szpitalne zwykle usg te 3D mysle ze sie nie mylą i lepiej o wiele widać

Ananaska właśnie mi jak powiedział że będzie syn to bardzo się nastawiłam na synka a potem jak jechałam rodzić do przemknęło mi przez myśl "a co jeśli się pomylił:dry:" ale się nie pomylił więc było git.Teraz wiem że jak powie że będzie dziewczynka to będą wariowała i tego się właśnie obawiam najbardziej.W ogóle już się nastawiam w myślach że może to córka i myślę o różowych ciuszkach ale wiem że to bezsensu jeszcze za wcześnie.

ja się nastawiam na córeczkę i uparłam się na Liliankę:-Da jak będzie synek to równie tak samo się ucieszę z następnego łobuziaka :-Dale te kucyczki i warkoczyki no i sukieneczki ...:-D:-D:-Ddo 18:30 zwarjuje a dopiero wtedy wizyta.

idę robic obiad ..chińszczyzna jakaś na szybko...

Szyszunia ja nie mam ochoty na sledzia w ogóle ale ostatnio zjadłam pół kg kapusty kiszonej ale to był jednorazowy wybryk:sorry2:
Ananaska tak te kucyki,warkoczyki itp z synkami tego nie mamy ale cóż przeciez jak będzie synuś drugi to też będzie super.

Kamil jakoś od wczoraj ciągle mówi każdemu że będzie miał siostrzyczkę a nikt mu nic nie podpowiadał ani nie sugerował sam tak zaczął może coś czuje hehe:happy2:

baśka jak bedzie drugi synek to ja już zahartowana i w temacie kozak typu koparki itp:-Dbedzie co ma być aby zdrowe ,nic się wiecej nie liczy:-)

szyszunia śledzie jadlam pare dni temu tzn wyjadłam z sałatki i M zostawiłam resztę warzyw:-D

Ananaska tak dokładnie ważne żeby zdrowe było.Też tak mówię dlatego mi się nie spieszy do poznania płci aczkolwiek to bardzo kusi.Kiedyś ludzie żyli bez usg i było a ja nie wyobrażam sobie ciąży bez usg i nie koniecznie z poznaniem płci:sorry2: W pierwszej ciąży to miałam nie znać ale lekarz przez pomyłkę powiedział więc tak zostało.

reklama
Ja w poprzedniej ciąży nie pytałam. Czekałam do połówkowego ale wszystko, absolutnie wszystko mówiło mi że będzie dziewczynka. Oczywiście mówiłam, że ważne żeby zdrowe i że wszystko jedno ale będzie dziewczynka. Na połówkowym, jak tylko lekarz głowicę usg przyłożył, zobaczyłam siurka i jajeczka i krzyknełam: to chłopak? Lekarz się uśmiechnął i potwierdził. Byłam w szoku :) Mąż się cieszył a ja do końca dnia jak struta chodziłam, że jak to chłopak :-) hihi miała być przecież dziewczynka, wyglądałam na dziewczynkę itd. Następnego dnia poszłam kupić bodziaka z napisem to chłopiec :-) i już się cieszyłam :-)
Teraz nic nie czuję, generalnie na razie ciąża jest tajemnicą. Tylko 2 pary znajomych wiedzą. Jedni którzy też są w ciąży, drudzy którzy starają się o dziecko i nie wychodzi.
Mojemu synkowi nic nie mówię bo zaraz wygada.

Do góry