reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

Moja mama mówiła, że ze mna jak była w ciąży zjadła bardoz dużo nospy. I mi nic się do tej pory nie dzieje.
Ja ogólnie nie biorę żadnych tabletek poza magnezem i kwasem foliowym ;)

reklama
Mi w poprzedniej ciąży trwardniał brzuch jakoś od 28 tygodnia i zdarzało się, że bolał, czasami brałam nawet maksymalną dawkę nospy i mam zupełnie zdrowe dziecko. Wolałam to niż poród przedwczesny...Także jeżeli jest realny powód trzeba brać i już.

Ja nic nie brałam bo i za bardzo nie miałam wyboru. Mam uczulenie na paracetamol, a on i w nospa i w apap. Na szczęście nie były bardzo potrzebne. Teraz mam nadzieje, że też jakoś mnie to ominie.

Witam wszystkie grudnióweczki :) Czy rekrutacja jeszcze trwa?:-p;-) Bo ja to chcę bardzo do Was dołączyć w każdym razie moje dzidzi bardzo chce dołączyć do Waszych:-) Przejrzałam cały wątek i wzruszałam się i smuciłam razem z Wami :)

Moja OM 18.03.2013 (spóźniona) więc termin mam na 23 grudnia ale wiadomo na tym etapie to raczej gdybanie niż fakty. O ciąży dowiedziałam się tak na prawdę bardzo szybko bo pierwszy pozytywny test wyszedł mi już 16 kwietnia, betaHCG 18 kwietnia wynosiła 1985 jednostek, pęcherzy ciążowy 19 kwietnia miał 0,51mm.

Wczoraj byliśmy na drugiej wizycie liczyłam się z tym, że możemy jeszcze zobaczyć niewiele więcej aniżeli powiększony pęcherzyk. Z resztą dokładnie o tym uprzedził mnie mój ginekolog nim jeszcze usiadłam na fotel. Jego zdaniem zwykle tak właśnie się dzieje, czasem widoczny jest zarodek a przy dobrych wiatrach widoczne jest również tętno płodu. I te dobre wiatry u nas były :-):-) I widziałam, widziałam, widziałam!!! Widziałam malutką larweczkę z migającą piłeczką na brzuszku. Nasze maleństwo ma 2mm :D

Pozdrawiam wszystkie grudniowe serduszka, te mamusiowe i te brzusiowe-dzidziusiowe :D

Witajcie dziewczyny,
to ja się też melduję - choć jeszcze mam sporo obaw żeby się cieszyć i w ogóle mowic wokoło o ciąży.
Termin wg OM to 19.12.2013 i musze powiedziec że to wielki cud dla nas ta dzidzia :)
byłam już na usg 2 razy - dzidzia się zagnieździla, a na drugim już było widać serduszko!
W sobotę jade znow - juz do lekarza kierującego, bo poprzednie to były prywatne :)
Jedna doktor mowila mi że za czesto robic usg to tez nie ma sensu - nie ma co stresowac maleństwa.
Ahh.. mam nadzieje że bedzie dobrze, bo już troche przeszlismy z mężem.
Na pewno będzie dobrze ja też mam termin na 19.12 :)))

Witam.Ja się melduję po wizycie i ZOSTAJE Z WAMI:-)
tak jak wyszło zobaczyłam normalnie maleńkiego człowieczka lekarz określił wiek ciąży na 10t1d czyli straszy o tydzień a tak się baliśmy że mało się rozwija ale aż przerosło.Popłakałam się ze szczęścia.
Dzidziuś jest zdrowy,bije serduszko.Następna wizyt( już spokojniej poczekam na nią) mam na 28 maja.
Na te bóle podbrzusza wypisał Relanium mam brać przez 5 dni popołudni bo ja Nospy nie mogę bo wymiotuję po niej.
Ejj powinno si się oberwać za to że chciałaś od nas uciec, więcej wiary!!!! wszystko będzie dobrze
Dziewczyny, potrzebuję pilnie porady.. Byłam w pon na usg w związku z bólami podbrzusza, wszystko ok, ale te bóle dalej są.. Lekarz przepisał mi No-spę, wczoraj wzięłam 1 tabl. Ale jest jeszcze jedna sprawa.. Piersi bolą mnie dużo mniej 9tzn lekko bolą tylko przy dotykaniu po bokach) i są bardziej miękkie niż wcześniej :-( Czytałam, że piersi przestają boleć w 2 trymestrze, ale ja jestem dopiero w 8 tyg :-( Wizytę u swojego lekarza mam dopiero w pon, do tego czasu zwariuję ze strachu :-( Wiem, że każdy organizm jest inny, ale czy Wy dalej macie bóle piersi?
Myślę, że ból piersi albo jego brak to marna wskazówka, może więcej odpoczywaj jak Cię boli brzuch, ja jak więcej odpoczne to mnie mniej ciągnie.
Witam wszystkie grudnióweczki :) Czy rekrutacja jeszcze trwa?:-p;-) Bo ja to chcę bardzo do Was dołączyć w każdym razie moje dzidzi bardzo chce dołączyć do Waszych:-) Przejrzałam cały wątek i wzruszałam się i smuciłam razem z Wami :)

Moja OM 18.03.2013 (spóźniona) więc termin mam na 23 grudnia ale wiadomo na tym etapie to raczej gdybanie niż fakty. O ciąży dowiedziałam się tak na prawdę bardzo szybko bo pierwszy pozytywny test wyszedł mi już 16 kwietnia, betaHCG 18 kwietnia wynosiła 1985 jednostek, pęcherzy ciążowy 19 kwietnia miał 0,51mm.

Wczoraj byliśmy na drugiej wizycie liczyłam się z tym, że możemy jeszcze zobaczyć niewiele więcej aniżeli powiększony pęcherzyk. Z resztą dokładnie o tym uprzedził mnie mój ginekolog nim jeszcze usiadłam na fotel. Jego zdaniem zwykle tak właśnie się dzieje, czasem widoczny jest zarodek a przy dobrych wiatrach widoczne jest również tętno płodu. I te dobre wiatry u nas były :-):-) I widziałam, widziałam, widziałam!!! Widziałam malutką larweczkę z migającą piłeczką na brzuszku. Nasze maleństwo ma 2mm :D

Pozdrawiam wszystkie grudniowe serduszka, te mamusiowe i te brzusiowe-dzidziusiowe :D
Witamy jeszcze się załapalaś na rekrutację Gratuluje larweczki z piłeczką :))

Ostatnia edycja:
byłam dzis na pobraniu krwi - robiłam toxo, WR i TSH. Wczesniej miałam morfologie i mocz robione.
Macie cos jeszcze zalecone? Warto robić cytomegalie na własną rękę? Bo ponoć na nfz to można tylko 3 badania czy jakoś tak.

reklama
Do góry