reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

Ja po wizycie ktg ok mala slicznie sie uklada nie wiem czy rozwarcie posteuje ale znowu zaczynam czuc parcie w dol...pani dr powiedziala ze chyba do wt sie nie spotkamy...a mala ma ok 3500g juz pipka na mysl boli....nie mam sil robie wlasnie pierogi i uszka na sw wieczorem atakuje meza moze cos ruszy:p

reklama
hej hej , ja tylko na sekundkę bo ostatnio spie po 4-5h i teraz oczy mi się same zamykają,
jestem po KTG i wizycie u gina, generalnie Mieszkowi się nie spieszy, wszystko zamknięte, szyjka długa, na KTG zero skurczy, akceleracja ok, jak tu rodzic... no nic czekamy na 6/12, aaa waga małego to 3150kg, wiec w sam raz jak dla mnie:tak:;-)

Ja zaraz na ktg się wybieram. Wczoraj byłam po zwolnienie. Do 15 grudnia dostałam. Kurczę chciałabym do poniedziałku urodzić. Ale może nie jutro bo w Mikołajki lipa. Heh mam wymagania :-D nie chciałam w listopadzie, nie chcę w nocy, nie chciałam 4 grudnia, 6 też nie chcę. No zachowuję się jak kobieta w ciąży :-D

Ja zaraz na ktg się wybieram. Wczoraj byłam po zwolnienie. Do 15 grudnia dostałam. Kurczę chciałabym do poniedziałku urodzić. Ale może nie jutro bo w Mikołajki lipa. Heh mam wymagania :-D nie chciałam w listopadzie, nie chcę w nocy, nie chciałam 4 grudnia, 6 też nie chcę. No zachowuję się jak kobieta w ciąży :-D

wariatka no:-D

Ananaska :-D
Ja po ktg. Zapis prawidłowy. Z zaskoczenia wzięli i mnie zbadali. Jeszcze nie rodzę ale mały już się ustawia.
W sobotę mam się pokazać.
W ogóle jak cicho w tym szpitalu. Nie słychać krzyków rodzących ani płaczu dzieci. Spokój aż dziwnie.
Jedna położna powiedziała że nie mam terminu na 9 tylko na 11 bo liczy się dzień miesiączki plus 7 dni minus 3 miesiące. Skoro miałam 4 marca miesiączkę to wychodzi 11 grudnia. A lekarz z kółeczka liczył i tam 9 wychodzi.

Malutka ja mam podobna sytuacje polozna wyliczyla mi na 28grudnia a lekarz 26. Dokładnie tak wychodzi tego co napisalas bo miesiączka była 21marca.

Cześć Dziewczyny
Zrobiłam sobie badanie moczu i w osadzie wyszły mi:
nabłonki łaskie d.liczne
leukocyty 20-30 wpw norma 0-5
erytrocyty świeże 0-1 wpw norma 0-3
bakterie nieliczne
komórki drożdży nieliczne
nitki grzybni nieliczne

Czy któraś z Was miała kiedyś podobne wyniki?

kasiulaQ ja wlasnie tez mialam okres 21marca ! i termin wyliczony przez moja gin na podstawie miesiaczki to 28/29 grudnia..heh ! dziwne, nie wiem skad sie jej to wzielo :) a z usg wychodzi 31.12

Domi nie mam zielonego pojecia co takie cos moze oznaczac, ja mialam leukocyty dosc liczne + krysztaly szczawianu wapnia dosc liczne..

reklama
Do góry