reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

Malutka, &&& !!! daj znać po wizycie. Mamaktosia, ja na szczęście dobrze reaguję na oxy - 2 poprzednie porody były wywoływane i obydwa trwały ok. 3 godz ... przy czym do pierwszego startowałam z szyjką 3 cm i brakiem rozwarcia ... teraz z jednej strony wolałabym tego uniknąć ... ale z drugiej, wywołanie byłoby dla nas wszystkich najlepsze pod względem organizacyjnym - miałabym zagwarantowaną opiekę do dzieci, M przy sobie i swoją gin na dyżurze :) jakoś nie wyobrażam sobie rozpoczęcia porodu np. jak będę stała w korku z 2 dzieci w samochodzie :/ a M w pracy ... Arteofbeauty, śliczny maluch Kasiulaq, może poproś o usg na następnej wizycie ... moja gin nie robi standardowo, ale wczoraj poprosiłam i zrobiła :)

reklama
Malutka kciuki zaciśnięte!!
Art maluszek piękniusieńki !!
Mnie dzisiaj wkurzyła sąsiadka taka co do tych wszystko wiedzacych nalezy... Patrzy na mój brzuch i komentuje..' ojjj dzidzia to mikroskopijna bedzie , 3 kg na pewno nie bedzie miala..' ja do niej,ze juz 3 tyg temu na wizycie miala 2 i pol ale ona twardo przy swoim,że brzuch maly i da sobie reke uciac ,ze 3 kg nie bedzie... nie chcialo mi sie z nia klocic ale popsula mi humor takim glupim gadaniem... ;/

Ostatnia edycja:
Jol- też tak chciałam , taki był plan , w środę wizyta i pewnie znów na piątkowy szpital będzie mnie namawiał ... ma dyżur zawsze od piątku ... isama nie wiem ... jak znów mnie tylko wymęczą .... ostatnio kilka razy słyszałam poród w toku i dalej chodzę z brzuchem .... dziś zmierzyłam i 118 cm :szok: z młodym w dzień porodu 115 cm i ważyłam z jakieś 7 - 8 kg więcej niż teraz ....
Zazdroszczę szybkich porodów :tak: to nie dla mnie ...

Dzięki za kciuki. Wizyty nie było. Gabinet zamknięty. Zadzwoniłam do lekarki i przeprosiła ale coś ważnego jej wypadło i odwołała wszystkie wizyty. Mnie nie mogła powiadomić bo ja się umawiam przez AxaMed. No i najbliższy wolny termin to piątek na 13.30. Ciekawe czy do tego czasu nie urodzę. Także dzień stracony i bez żadnych wieści.

Ja dzis mialam tylko ktg tetno ladni pierwsze normalne ktg w tej ciazy...pokazalo kilka skurczy dwa na ok 80% lekarka kukla i powiedziala ze wszystko ok we wt kolejne ktg z wizyta i ma byc usg jak dotrwam bo juz tak cisne czasem ze chetne bym ju urodzila....

malutka mogli cie powiadomic,a nie niepotrzebne ciagnac...

polcia noo tak,,ja tez juz mowie,ze po wizycie w 38tc moge rodzic...tez bede miala ktg i usg,,4.grudnia

reklama
Do góry