reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

reklama
no oczywiscie ze to falszuje wynik...po glukozie trzeba siedziec i najlepiej nic sie nie ruszac..a w szczegolnosci po schodach
sens tego badania jest taki zeby sprawdzic jak organizm radzi sobie taka dawka glukozy, czy wytwarza dobra ilosc insuliny w dobrym czasie..a ty organizmowi pomoglas spalajac tą glukoze wychodzac po schodach...

to tak jak cukrzyk zjadl duzoo i nie chce dawac sobie wiecej insuliny wiec idzie na spacer zeby nie miec zbyt wyskiego cukru ... z tym ze cukrzyk ma juz stwierdzona cukrzyce i ma do tego prawo. a jak ktos przy diagnostyce cukrzycy popierdziela po schodach to wydaje mi sie to badanie nie miec wiekszego sensu..

Anneeczka, w samo sedno!

smutnamama, może pielęgniarka miała gdzieś albo nie pomyślała. bo u mnie w punkcie pobrań, to każą bite dwie godz. siedzieć na tyłku i jeszcze na widoku, żeby mogły sprawdzać czy wszsytko ok, czy człowiek nie zasłabł albo coś.

mamaktosia, nadwaga:-) + intuicja lekarki + moja własna intuicja:-) w pewnym momencie wyszły mi w moczu ketony i ni cholery nie było wiadomo czemu. więc tak po prostu uznałyśmy, że powtórzymy glukozę, na wszelki wypadek. i faktycznie.

Tigi nie mam pojecia pozwolila mi wyjsc w kazdym razie jutro ide do mojego lekaza beda wyniki to dopytam jeszcze co i jak najwyzej powtorze , ale zawsze pozwalaly mi sobie isc i wrucic w odpowiednim czasie , wiec widocznie nie douczone pielegniarki mamy w necie wlasnie tez czytalam ,jak napisalyscie ze powinno sie siedziec, ze jednak powinno sie niemiec zadnego wysilku , a szczerze to siedzialam siedzialam i pogodzinie dopiero jak niedobrze zaczelo mi sie robic zapytalam czy moge isc na to ktg i przeszlam sie to az lepiej mi sie zrobilo wiec tak jakby organizm sobie z ta glukoza nie radzil wiec chyba zrobie ja jeszcze raz

Ja już po wizycie :) Doktorek powiedział, że do świąt to na pewno nie dotrzymam, i że 16.12 (mój termin z miesiączki) też mało prawdopodobny. Obejrzał i mnie, i usg z początku ciąży i stwierdził,że szykujemy się na 10.12. W Mikołajki mam przyjść na wizytę żeby mieć weekend, jak to powiedział, "na manewry" :)

Magda, gratuluję dobrych wieści :)Ja jestem po ostatniej wizycie. Maluch zdrowiutki, ma ok. 3.5 kg i nigdzie się jeszcze nie wybiera ... za tydzień pierwsza wizyta w szpitalu i KTG ... może nawet będziemy wywoływać, jeśli warunki pozwolą ... godzina '0' nadchodzi :O

JOL ja też za tydzień (2.12) mam pierwsze KTG, ale Ty już wstrzelisz się w termin porodu, ja jeszcze nie.

MAGDA to cieszysz się że się wszystko wcześniej rozstrzygnie??

reklama
Magda - super ! Może Mikołajkowy prezent dostaniesz :tak:

Jol - powodzenia na wywołaniu :tak: obyś miała więcej szczęścia ode mnie ;)bo mi po podaniu oksytocyny skurcze przeszły ... a były silne i regularne i nagle ... gin chce znów w piątek spróbować to będzie z om 38 i 3 dni ...ale chyba się nie zgodzę ...w środę wizyta ...zobaczymy ile waży maluch ... jeśli zdecyduję się donosić do terminu to cc ...

Do góry