reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

ja po wizycie młody waży 4200 i jak w ciągu kilku dni młody się nie wykluje to 6.12 umawiamy się na cc :-( a nic nie wskazuje na to żeby coś miało się ruszyć , choć gin mówi że to może się zmienić z godziny na godzinę . Łożysko 1 stopień , przepływy ideał , wody też więc będzie jeszcze rosnął ....i moje plany sn się oddalają ..... trudno , ważne że dzidziuś zdrowy :)

reklama
Ja byłam dziś na ktg. Wszystko ok. Jakieś pojedyncze delikatne napinania macicy. Lekarz spytał o usg i to małowodzie i zachamowanie wzrostu. Powiedziałam że w piątek idę. Na następne ktg mam się zgłosić w pn lub wt.

Dzięki dziewczyny .... obcy gin wyliczył " terminową wagę " na 4500 a mój dziś na 4800 :zawstydzona/y: nie mam szans ... 4000 , 4200 to bym przepchła na bank , ale więcej nie ma szans ... liczyłam na to że ciut zwolni ...

Malutka - ty już też w terminie , masz termin na 9.12 ? bo chyba tak samo jesteśmy z tego co pamiętam ja na 10.12 mam ... teraz to chyba mała ilość wód to już nie jest duży problem ? daj znać po wizycie koniecznie !

Mamaktosia, tak termin z OM mam na 9 grudnia. No zobaczymy co wyjdzie na usg. Mała ilość wód to nie aż taki problem jak zahamowanie wzrostu malucha :-( Z ostatniego usg termin wyszedł na 1 stycznia :-( No ale nie ma co się smutkać, tylko być dobrej myśli.
Kurczę, ale jak twoje "baby" urośnie do tych 4800 to w szoku będę. Mój kurczak oby dociągnął do 2500.
To niesamowite jak różne są dzieci.

Dziewczyny no pierwszy synuś prawie 4 kg w 39 tc a drugi zapowiada się jeszcze większy , ale może usg się pomyli ... znowu :-D Starszy miał mieć skromne 3200 i 10 godzin później ... 4000 czyli 800 g poślizgu ;-)

Malutka - a może ci źle pomierzył ? Mi dla pewności 2 razy mierzy i wyciąga średnią dziś było 4110 i 4300 więc 4200 ok ... Trzymam kciuki za wizytę Malutka , będzie dobrze !

wow mamaktosia spory szkrab się tam kokosi w brzuszku:-)

u mojego D u brata ciotecznego się dziś urodziła córeczka miesiąc przed waga 2,400 także siedzę niespokojna normalnie ...a rwie mnie na dole...:szok:

zrobiłam dziś te żeberka w keczupie,miodzie,musztardzie i przyprawie....poezja...D mało się nie zlał w gacie tak mu smakowały
:-D

reklama
Do góry