reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

A ja juz pobralam krew wypilam glukoze 75 g i teraz 2 godziny czekania przedemna na kolejne pobranie
Krwi ale za chwile podejde sobie na ktg , tylko przestanie mnie troszke mdlic

reklama
dziewczyny, wcale nie za późno! ja miałam robioną 3 razy w ciąży - z czego dopiero w 35 tygodniu wyszło mi nieprawidłowo, ale za to po bandzie i jestem teraz na insulinie. lekarka mi powiedziała, że jak są jakiekolwiek wskazania albo człowiek jest w grupie ryzyka to lepiej nawet kilka razy zrobić, a wykryć, bo nie wszystkie przypadki się ładnie wykluwają w 28 tygodniu, zdarzają się i takie jak mój, że dużo później, ale i takie, że dużo wcześniej, zwł. jeśli wcześniej była cukrzyca w poprzedniej ciąży.

a co do chodzenia, to faktycznie, każda aktywność fizyczna pomiędzy pobieraniem fałszuje wyniki!

Tigi - 3 razy :szok: o matko :szok: współczuję , a miałaś jakieś wskazania czy lekarka miała intuicję ? bo wiem że jeśli są na granicy to można powtórzyć , albo jeśli są predyspozycje tj nadwaga , cukrzyca w rodzinie , wcześniejsze problemy z cukrem ... ale u nas jak komuś raz dobre wyjdą , nie ma glukozy w moczu ani w krwi za wysokiej to naprawdę po 26 góra 28 się nie robi :eek:

reklama
Nie zapozno ja mam robiona po raz 4 bo u mnie w rodzinie cukrzykow mam no i moje dzieciaki tez cukier podwyzszony maja niewiele bo lekko ponad 100 ale maja i sa na diecie. Ja mialam z tym cukrem narazie wszystko w pozadku ale kazal mi jeszcze raz zrobic.. posiedziala ktg zrobilam przez 20 min 5 skurczy do 70 procent , lekarz moj na dyrzuze byl usg mi zrobil i skwitowal ze duze dziecko z tym ze glowka ponizej normy ..i jutro bedzie myslal co dalej jak przyjde na wizyte i beda wyniki ,, jakis tajemniczy nagle

Do góry