reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

PięknaSzyszunia super ,że wszystko ok :) czytam tylko ,ze jesteśmy mniej wiecej w tym samym terminie (róznica 1dnia)a moj maluch waży niecałe 2kg :) mimo ,że mamunia przytyła prawie 20 :p ale w sumie też byłam wczoraj na wizycie u mojej kochanej Gin i powiedziala ,że miesci sie we wszystkich normach i wszystko ok

Co ważne pierwszy raz poszlam z notatnikiem i zapytalam o pare spraw bo mowie jej ,że w sumie już koncowka ciazy wiec moze wypada o cos zapytac i ze mam liste :) i sie usmiala bo mowi ze to zadna lista a raptem z 3pytania i chyba jestem jedyna pacjentką ktora nie ma 100pytań i malo przezywa temat :)

Zapytałam :
- o plan porodu (mowie jej ze w necie widze ze kazda mama to planuje ,zapisuje i czy powinnam bo ja tego tematu nie czuje bo rodze pierwszy raz i co tu planowac jak ja nie wiem jak wyglada porod a czytanie w necie jak u kogo wyglada toscience fiction bo każda kobieta i kazdy porod jest inny) na co mi odpowiedziala ze lekarze bardzo tego nie lubia bo jest lista życzeń a realnie chodzi o nasze i dziecka dobro i mowi jak czyta ze matka nie chce KTG podczas porodu to jej ciśnienie do 200skacze bo to ktg jest po to by wiedziec czy dziecko zyje i sie nie dusi itd a nie dlatego ze mają nadmiar wolnych sprzętów w szpitalu
Generalnie uwielbiam jej podejscie bo jest normalna kobieta i potrafi na zimno analizowac wszystko.

-Pytalam o znieczulenie ZZO (powiedziala by od razu przy przyjeciu mowic ,że proszę o podanie go najszybciej jak to będzie możliwe - bo ona wie ze ja je chce)

-Pytalam o karmienie bo nie planuje naturalnie - powiedziala ze bankowo mnie pielegniarki zaatakuja ze nie ma mowy itd ale ona od razy po porodzie daje mi antybiotyk na zanik laktacji wiec nie ma mowy zeby mnie ktos zmuszal do karmienia i nie musze wchodzic z nimi w dyskusje i maja dac mleko i koniec :)

Zapytalam rowniez o prywatna opieke poloznej podczas porodu i powiedziala ze to bez sensu i jedyne co moge chcec ale ona nie namawia i to zalezy tylko ode mnie lub mojego zmeczenia - ze moge po porodzie zapytac polozna o prywatna pielegniarke do dziecka na noc (300zł i ona opiekuje sie - karmi,przewija a ja spie) ale powiedziala ze dla niej to osobiscie zbedny wydatek ale to już moja decyzja na ile bede zmeczona :)

Generalnie bardzo lubie wizyty u niej i powiem wam ,że na lepszego dr trafic nie moglam :)

reklama
Pięknaszyszunia ciekawe czy moja Ada idzie łeb w łeb z Mieszkiem:) My w tym samym dniu....Okarze sie w następny czwartek co tam słychać:) Gratuluję!!!

Arteofbeauty fajną masz tą lekarkę, potrafi wylać kubeł zimnej wody na głowę....Nie ocenia tylko skrupulatnie udziela odpowiedzi:)

Szyszunia ładnie rośnie Mieszko:) dobrze, ze wszystko ok
Arteofbeauty ja często na wizytę chodzę z zapisanymi pytaniami heh jak nie zapiszę, to zawsze zapominam zapytać ;) A Twoja dr prowadząca jest z inflanckiej??

Arteofbeauty a jak się nazywa? ;) Jestem taka dociekliwa, bo jak pisałyśmy kiedyś też planuję tam rodzić i tam w przychodni przyszpitalnej prowadzę też ciążę ;) u dr Malinowskiego. Też jestem zadowolona, z tymże on nie pracuje w tym szpitalu, a w szpitalu Orłowskiego;/

reklama
Ja mam wizyty co 3 tyg od poczatku ciąży praktycznie.

angelika -
super,ze wizyta udana

Pieknaszyszunia
- no to konkretna wage ma ten Twój Mieszko :)

vici - zdj piszczeli :D czad, lekarz miał poczucie humoru :)

Arteofbeauty - no to niexle załatwiłaś swoja doktor pytaniami :) Ja w sumei nei wiem nawet o co bym miała pytać.. Raczej położną wypytuje niż swoja dr.

Do góry