reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

reklama
Koriander- na sam koniec ciąży się robi, a mi w ogóle lekarz nie zrobił z Filipem chociaż się upomniałam. Miałam robiony w szpitalu dopiero przed porodem...

szyszunia- nie do końca jest to dobre podejście tak sobie myślę. Trzeba zachować zdrowy rozsądek. Znam osoby, które jadły za dwóch i potem nie mogły schudnąć latami. W ciąży nie można jeść bezkarnie, zbyt duże tycie źle działa na skórę i zdrowie.Ja sobie raz odmawiam, raz folguję- wszystko w pełnej kontroli. Tylko, że ja mam skłonności do tycie i wiem, że nie mogę jeść zbyt dużo.

Ja ze zrzucaniem problemów nie mam i nigdy nie miałam , ale rozciągnięta skóra , nigdy w 100 proc nie wróci do siebie , po ciąży jest na pewno ( u mnie ) mniej jędrna , ale też się specjalnie nie ograniczam , musiałabym jeszcze 12,5 kg przytyć żeby mieć tyle co poprzednio , mam nadzieję że tak się nie stanie .

Mi sie kiedys wydawało też że jak bede w ciąży to niczego sobie nie bede odmawiać, bo to przecież taki czas że bez stresu można sobie dogadzac... Ale teraz mysle że warto przede wszystkim jeść dobrze i zdrowo.
I usprawiedliwianie jedzenia za dwoje jedzenia i slodyczy ciążą do niczego nie prowadzi. No ale ja tez dosc spokojnie ciaze przechodze i nie mam na szczescie za dużo zachcianek :)

Heh...to ja znów do szóstego miesiąca nie tknęłam niczego słodkiego, jadłam tylko zdrowe rzeczy, a z początkiem szóstego mój organizm sam zaczął domagać się takich rzeczy i przyznaję, że od czasu do czasu pozwalam sobie na batonik czy ciacho, chociaż znów zaczyna mi się okres tylko owocowy, co mam nadzieję wyjdzie mi na zdrowie:tak: Ale od czasu do czasu można sobie dogodzić, a co:-) A jedzenie za dwoje to nie to samo co dla dwojga:tak:

Ja też zachcianek nie mam, staram się jeść też zdrowo, ale ostatnio bardzo szybko tyję - myślę ze przez brak ruchu, od początku września walczę z infekcjami - a to pęcherz, a to gardło, a dziś też mi przepisała antybiotyk dopochwowo, bo żółty śluz mam...no i mam leżeć... Ale najważniejsze, że mały jest zdrowy, rośnie i kopie, więc te 83 dni dam radę:tak:

Ja po wizycie u ginka :-) Dziś szybko poszło, wyniki badań ok, dostałam skierowanie na następne, serduszko pięknie bije, szyjka długa, a co do mojego przeziębienia, to paracetamol i wapno+wit. C, no i leżeć dużo mam i się wygrzewać:tak: Za miesiąc kolejna wizyta, wtedy też usg i ostatnie badania:tak:

reklama
Do góry