reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

reklama
mamaktosia ale fajnie, że już w listopadzie :)
Ja jak wspominałam na głownym wątku już jestem po glukozie. Wypiłam duszkiem i dzielnie siedziałam :) Z tego wszystkiego najgorsze było to, że byłam głodna i kłucie (bo tego nie lubię :p). W środę odbiór wyników i wizyta u ginka.

mama ktosia , dlaczego tak szybko chce rozwiazania twoj gin?? ja niewiem jak u mnie bedzie , bo jestem po dwoch CC i dwoch przedwczesnych porodach ( ani razu nie zdarzyli ustalic terminu cesarki:/) ale mam nadzieje ze jak bede 10 pazdziernika na wizycie w Krakowie to sie dowiem na kiedy mniej wiecej ustalali by mi CC czy w 38 tygodniu czy normalnie wg terminu(tylko wtedy ktorego bo u mnie skacza z terminami:/) czasami jest tak ze klada juz w 36 tyg i lezy sie az do rozwiazania:/ az sie boje :/

mamaktosia nieźle Wam Bąbel rośnie:-D Dlaczego gin chce tak szybko rozwiązać ciążę? Bo wg niego jest starsza, czy tylko ze względu na rozmiary dziecka? 37 tydzień (rozumiem, że nie skończony, czyli 36 +) to kurcze jeszcze wcześnie, w tym czasie jeszcze powikłania wcześniacze potrafią wystąpić...
No, chyba, że faktycznie dzieć będzie wg niego gotowy do "wyjścia".

Aia - 37 tc dla mojego gina to 37 i 1 dzień :tak: dziecko duże , mi się spojenie rozłazi , ciąża wg usg prawie miesiąc starsza , a młody 8 dni temu ważył 1700 to teraz pewnie ze 2 kg a to dopiero 29 i chyba 1 dzień ... a teraz co tydzień przeciętnie przybiera 200 do 300 g , będziemy kontrolować , na ten moment tak to wygląda , ale nie ma jeszcze decyzji w 100 procentach :tak: pożyjemy zobaczymy ;-) Wg lekarzy skończony 36 tc jest ok , gin szacuję masę na 4 kg w 37 tc , ale to takie wróżenie z fusów , ale ma prawie 30 lat praktyki w sumie , to może wie co gada :-D

My dzis to dzień lekarza mieliśmy
yes2.gif
...
najpierw na 15 dentysta, Ja i mąż, u mnie zaczęła 2 ząbki, ja zawsze bez znieczulenia, wiec spoko, nie bolało, za tydzień kończymy leczenie..mąż tez 2 rozpoczął, ale z lekarstwem musi az 6tyg. chodzić
shocked.gif

na 19:45 gin... Mieszko wazy 1478gram, wszystko super, 29/30tc jest dokładnie, szyjka itp w porządku.
Ja padam, jakieś mega zmęczenie mnie dopadło
sorry2.gif
ide pospać, jutro tez pracuje z domku...
biggrin.gif
a plecy jak mnie bolą, sozk :(
Jutro startujemy w szkole rodzenia
yes2.gif

Dobranoc.

reklama
Angelika fajnie,ze wizyta udana i dziecko ladnie rosnie :-)
mamaktosia no ciekawa jestem jak u was wyjdzie :-) maluch pieknie rosnie ,moze za duzo drozdzy jadlas ;-)
Pieknaszyszunia widze ladnie latacie po lekarzach :-D Mieszko slicznie wazy i dobrze,ze szyjka zamknieta,powodzenia w szkole rodzenia.heheh wlasnie sie na suwaczkach dopatrzylam ,ze idziemy leb w leb wiec Raphael pewnie podobna ma wage ale niestety usg mam dopiero 16.10

Do góry