reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

reklama
mamaktosia ale fajnie, że już w listopadzie :)
Ja jak wspominałam na głownym wątku już jestem po glukozie. Wypiłam duszkiem i dzielnie siedziałam :) Z tego wszystkiego najgorsze było to, że byłam głodna i kłucie (bo tego nie lubię :p). W środę odbiór wyników i wizyta u ginka.

mama ktosia , dlaczego tak szybko chce rozwiazania twoj gin?? ja niewiem jak u mnie bedzie , bo jestem po dwoch CC i dwoch przedwczesnych porodach ( ani razu nie zdarzyli ustalic terminu cesarki:/) ale mam nadzieje ze jak bede 10 pazdziernika na wizycie w Krakowie to sie dowiem na kiedy mniej wiecej ustalali by mi CC czy w 38 tygodniu czy normalnie wg terminu(tylko wtedy ktorego bo u mnie skacza z terminami:/) czasami jest tak ze klada juz w 36 tyg i lezy sie az do rozwiazania:/ az sie boje :/

mamaktosia nieźle Wam Bąbel rośnie:-D Dlaczego gin chce tak szybko rozwiązać ciążę? Bo wg niego jest starsza, czy tylko ze względu na rozmiary dziecka? 37 tydzień (rozumiem, że nie skończony, czyli 36 +) to kurcze jeszcze wcześnie, w tym czasie jeszcze powikłania wcześniacze potrafią wystąpić...
No, chyba, że faktycznie dzieć będzie wg niego gotowy do "wyjścia".

Aia - 37 tc dla mojego gina to 37 i 1 dzień :tak: dziecko duże , mi się spojenie rozłazi , ciąża wg usg prawie miesiąc starsza , a młody 8 dni temu ważył 1700 to teraz pewnie ze 2 kg a to dopiero 29 i chyba 1 dzień ... a teraz co tydzień przeciętnie przybiera 200 do 300 g , będziemy kontrolować , na ten moment tak to wygląda , ale nie ma jeszcze decyzji w 100 procentach :tak: pożyjemy zobaczymy ;-) Wg lekarzy skończony 36 tc jest ok , gin szacuję masę na 4 kg w 37 tc , ale to takie wróżenie z fusów , ale ma prawie 30 lat praktyki w sumie , to może wie co gada :-D

My dzis to dzień lekarza mieliśmy
yes2.gif
...
najpierw na 15 dentysta, Ja i mąż, u mnie zaczęła 2 ząbki, ja zawsze bez znieczulenia, wiec spoko, nie bolało, za tydzień kończymy leczenie..mąż tez 2 rozpoczął, ale z lekarstwem musi az 6tyg. chodzić
shocked.gif

na 19:45 gin... Mieszko wazy 1478gram, wszystko super, 29/30tc jest dokładnie, szyjka itp w porządku.
Ja padam, jakieś mega zmęczenie mnie dopadło
sorry2.gif
ide pospać, jutro tez pracuje z domku...
biggrin.gif
a plecy jak mnie bolą, sozk :(
Jutro startujemy w szkole rodzenia
yes2.gif

Dobranoc.

reklama
Angelika fajnie,ze wizyta udana i dziecko ladnie rosnie :-)
mamaktosia no ciekawa jestem jak u was wyjdzie :-) maluch pieknie rosnie ,moze za duzo drozdzy jadlas ;-)
Pieknaszyszunia widze ladnie latacie po lekarzach :-D Mieszko slicznie wazy i dobrze,ze szyjka zamknieta,powodzenia w szkole rodzenia.heheh wlasnie sie na suwaczkach dopatrzylam ,ze idziemy leb w leb wiec Raphael pewnie podobna ma wage ale niestety usg mam dopiero 16.10

Do góry