reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

Cosiek najwazniejsze, ze Ty i Twoj maluszek jestescie pod dobra opieka. Lez i odpoczywaj i o nic sie nie zamartwiaj. Wszystko bedzie dobrze. Kciuki sa zacisniete. Jeszcze troche i bedizesz synkiem :tak:

Aniaa_87 super wiesci, maluszek sobie pieknie rosnie, wiec wszystko idzie w dobrym kierunku :tak:

KiciaKim cudowne wiesci, ciesze sie razem z Wami :-). Ja w kazdej poprzedniej ciazy jak widzialam bijace serduszko to ryczalam jak bobr, z reszta ja plakalam i placze na kazdym usg i teraz z niecierpliwoscia czekam na nasza kolejna wizyte, aby serduszko zobaczyc, a to dopiero w przyszla sobote :).

reklama
Oj tak, zobaczyć i usłyszeć serduszko to magia!!! Mocno się powstrzymywałam żeby nie wybuchnąć płaczem, po prostu chciałam wszystko słyszeć co pani doktor mówi, płacząc nic bym nie usłyszała ;) W sumie i tak nie wiele przyswajałam z tego co mówiła, byłam jakby w innej przestrzeni w innym świecie. Odwróciłam się w prawo i widziałam łzy w oczach M. ... Piękna chwila! A tak wygląda Robaczek:
2013-04-19 15.41.19.jpg

Załączniki

• 2013-04-19 15.41.19.jpg
    2013-04-19 15.41.19.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 75
KiciaKim- piekne zjecie i jaka fajna relacja z wizyty. Gratuje i pozytywnie zazdroszcze
Cosik- wszystko bedzie dobrze. Musimy w to wierzyc. Oni wiedza co robia ,dlatego cie tam trzymaja. Tu w Szwecji nikt by tego dla ciebie nie zrobil. Ciaza do 12 tyg to dla nich nie ciaza.

Ananasko - z tą tuniką to dobry pomysł, na prawdę świetna rada. Założyłam dłuższą bluzkę i sweterek, także było ok :) A z resztą przed kim miałam się krępować? Przed M. na pewno nie, a pani doktor wzbudziła we mnie zaufanie i jakoś się nie wstydziłam.

Co do serduszka pani doktor nie chciała męczyć dzidzi więc tylko trochę słyszeliśmy (albo tak mi się wydawało że tak krótko bo mogłabym słychać i słuchać). Gdy powiedziałam "ojejku słyszę i widzę serduszko" powiedziała że "tak tak to nie jest pani serduszko tylko serduszko dziecka, bije o wiele szybciej" :) Achh...

Dziękuję Kochane za miłe słowa :) To dla mnie na prawdę wiele znaczy! Teraz czekam na Wasze relacje z pierwszych albo kolejnych wizyt :)

Napisałam do najbliższych osób taką wiadomość: "Cześć ciociu! Mam 1,56 cm wzrostu, moje serduszko pięknie bije, wszystko jest idealnie i wzorowo, z mamusią również. Niby mam 7 tygodni, ale wyglądam na 8. Mama i tatuś się bardzo wzruszyli jak mnie zobaczyli! W załączniku moje zdjęcie " i wysłałam załącznik :) A niech się wzruszają tak jak my dzisiaj :)

Kicia - ale super wieści, kurcze zazdroszcze, że jesteś już po i wiesz, że z dzidzią wszystko ok, to bardzo wzruszająca chwila ja też pewnie się rozpłaczę, a sms który wysłałaś do najbliższych już mnie w ogóle zagiał :) też nad takim czymś pomyśle jesli oczywiście nie pogniewasz się że skradłam pomysł.

reklama
Do góry