reklama
M
Mka10
Gość
Otokika ja mam masę torbieli na nerkach, ponoć ma to z czasem prowadzić do niewydolności nerek, a że ciaża to dodatkowa praca dla nerek to muszę sprawdzac, czy dają rade
Bea mnie mówiła dr że na tym etapie to norma, ze dzieci są niziutko, wiec nie masz się co martwić na zapas
Milusia trzymam kciuki, zeby na obserwacji się skończyło!
byłam dziś na połówkowych, wszystko oki, nereczki malucha na szczęście czyste, potwierdził się na 200%chłopak, nawet dr nic nie musiała mówić tak bezczelnie się pokazał:-) no i jest 6 dni do tyłu, ale ponoc do 14 dni różnicy om-usg jest norma
Bea mnie mówiła dr że na tym etapie to norma, ze dzieci są niziutko, wiec nie masz się co martwić na zapas
Milusia trzymam kciuki, zeby na obserwacji się skończyło!
byłam dziś na połówkowych, wszystko oki, nereczki malucha na szczęście czyste, potwierdził się na 200%chłopak, nawet dr nic nie musiała mówić tak bezczelnie się pokazał:-) no i jest 6 dni do tyłu, ale ponoc do 14 dni różnicy om-usg jest norma
minuta ciszy
Zaciekawiona BB
A co do tej niedoczynnośći miałyście wcześniej problemy? Ja biore od poltora tygodnia te tabletki też mi po nich niedobrze. czytałam też artykuł na temat tarczycy w ciąży że ona jest groŹna na pocztku ciąży. Jeżeli wyniki są blisko normy w poźniejszych okesach tj. Po 12 tyg nie grozi to dziecku ponieważ ma swoją tarczyce.Nie wiem ile w tym prawdy. Ja w 20 tyg miałam 2.65 tabletki dostałam choć bałam się je brać bo to jednak to chormony które ogłuszaja nasz organizm a nie leczą. Biore je mimo to i mam ogromną nadzieje że po ciąży wyniki mi wróca do normy
maggie2205
Fan(ka)
Ewka gratuluję chłopczyka
Anula gratuluję córeczki
Anula gratuluję córeczki
Ostatnia edycja:
M
Mka10
Gość
Anula gratuluję! najważniejsze, ze zdrowiuteńka:-)
Jolka6621
Fanka BB :)
Anula09-gratuluje zdrowej córy! :-)
otoKika-przez euhtyrox to raczej nie ma sie mdłości ale niestety bierze sie je pół godziny przed posiłkiem i to jest problem i mam mdłości w trakcie tych 30 min ale jak juz zjem to super sie czuje
minuta ciszy-gorzej jest nie brac hormonów niedobory hormonów tarczycy powodują jakies upośledzenia u plodu, ja biorę euthyrox od poprzedniej ciąży i im wyższa ciąża tym większa dawka hormonu, niestety po pierwszej ciąży nie minęła niedoczynność tarczycy i lecze sie u endokrynologa do dnia dzisiejszego
anula09 -Gratuluję córeczki
Ewka84 -Gratuluję synka
minuta ciszy-gorzej jest nie brac hormonów niedobory hormonów tarczycy powodują jakies upośledzenia u plodu, ja biorę euthyrox od poprzedniej ciąży i im wyższa ciąża tym większa dawka hormonu, niestety po pierwszej ciąży nie minęła niedoczynność tarczycy i lecze sie u endokrynologa do dnia dzisiejszego
anula09 -Gratuluję córeczki
Ewka84 -Gratuluję synka
reklama