reklama
Klaudixxon
Fanka BB :)
Jolka6621 - ja tu się wypowiem odnośnie tarczycy bo czytam i walczę z tym dziadostwem od dawna. Tarczyca u zdrowej kobiety ma być między TSH 1-2. W Polsce normy mamy jeszcze stare bo w USA już powyżej 2,5 leczy się niedoczynność. U nas stare normy mówią, że można mieć TSH 4 i leczyć Cię nie będą. I mnie tak 4 lata olewali z TSH powyżej 4-5 aż się cukrzycy nabawiłam w końcu trafiłam na fajną endokrynolog i ta zdziwiona widząc moje stare wyniki zapytała się czemu się na niedoczynność nie leczę!
W ciąży TSH trzeba mieć między 1-2,5 z czego 2,5 to jest MAKS. Moja gin, która mnie prowadzi sprawdza mi TSH co miesiąc i zmienia dawkę abym była w granicach 1-2, obecnie mam TSH mam 1,77. Więc jeżeli endo Wam mówi, że w ciąży można mieć powyżej 3,5-4 bo się mieścicie w normie to uciekajcie jak najdalej i umawiajcie się gdzie indziej. Nawet u mnie laboratorium gdzie mi krew pobierają mają osobną normę na TSH dla ciężarnych i pisze 0,5-2,5 MAKS
W ciąży TSH trzeba mieć między 1-2,5 z czego 2,5 to jest MAKS. Moja gin, która mnie prowadzi sprawdza mi TSH co miesiąc i zmienia dawkę abym była w granicach 1-2, obecnie mam TSH mam 1,77. Więc jeżeli endo Wam mówi, że w ciąży można mieć powyżej 3,5-4 bo się mieścicie w normie to uciekajcie jak najdalej i umawiajcie się gdzie indziej. Nawet u mnie laboratorium gdzie mi krew pobierają mają osobną normę na TSH dla ciężarnych i pisze 0,5-2,5 MAKS
maggie2205
Fan(ka)
Dziewczyny śliczne te Wasze dzieciaczki
Milusia ale śliczne zdjęcie córeczki
Pysia gratuluję córci !
Milusia ale śliczne zdjęcie córeczki
Pysia gratuluję córci !
aneta1991
Przecudowna Hania !! <3
Jolka6621
otoKika- słodka kruszynka! :-)
Klaudixxon- i tu masz rację. Dziewczyna poszła do endo, chłop spojrzał na wyniki i ją wyśmiał, że przeciez ma dobre i po co przyszła. Zadzwoniła do gina, a ten ją skierował do innego. Tym razem trafiła na kobietę, która z miejsca dała jej tabletki, bo wynik 3,9coś jest zdecydowanie złym. Nie rozumiem, dlaczego jest taka rozbieżność zdań między lekarzami
Klaudixxon- i tu masz rację. Dziewczyna poszła do endo, chłop spojrzał na wyniki i ją wyśmiał, że przeciez ma dobre i po co przyszła. Zadzwoniła do gina, a ten ją skierował do innego. Tym razem trafiła na kobietę, która z miejsca dała jej tabletki, bo wynik 3,9coś jest zdecydowanie złym. Nie rozumiem, dlaczego jest taka rozbieżność zdań między lekarzami
Ostatnia edycja:
M
Mka10
Gość
Haniu jesteś cudna!
no z lekarzami tak jest, ja to z dzieckiem przerabiałam, jeden mówi to, drugi tamto, a trezci jeszcze co innego, i bądź tu babo mądra, człowiek żałuje, ze medycyny nie skończył:-)
Otokika to ja moze tu odpowiem, nic mi w sumie nefrolog nie powiedziała, mam się jeszcze 2 razy w ciaży pokazać, dostałam znów skierowanie na pakiet badań nerkowych, póki ciśnienie w miarę, białka nie ma w moczu i inne wskażniki się nie pogarszają to tylko obserwujemy
no z lekarzami tak jest, ja to z dzieckiem przerabiałam, jeden mówi to, drugi tamto, a trezci jeszcze co innego, i bądź tu babo mądra, człowiek żałuje, ze medycyny nie skończył:-)
Otokika to ja moze tu odpowiem, nic mi w sumie nefrolog nie powiedziała, mam się jeszcze 2 razy w ciaży pokazać, dostałam znów skierowanie na pakiet badań nerkowych, póki ciśnienie w miarę, białka nie ma w moczu i inne wskażniki się nie pogarszają to tylko obserwujemy
reklama
Witajcie!Byłam na wizycie u swojego gin i już troszkę mi ulżyło bo z przodującego łożyska został jeszcze mały kawałeczek więc jest szansa na uniesienie do góry, szyjka ok tylko Dzidzia (chyba bedzie druga Córka-po połówkowym usg myślę że już bede wiedziała napewno) jest bardzo nisko.A jeśli chodzi o niedoczynność tarczycy to lecze sie od poprzedniej ciąży(4 lata) teraz robiłam wyniki i mam 2,20 tsh, biorę euthyrox 50/75 dzień na dzień, a od połowy maja mam brac juz tylko 75.