reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

Magdulajtka, masz rację, dopiero robiłyśmy testy, a tu już torby popakowane.
Nad imieniem my tez jeszcze myślimy. Ostatnio mąż wymyślił Patryka, ale Maja bardzo chce Mikołaja. Pewne do chwili porodu nue będziemy pewni:-)

reklama
Magda, Selerowa my też nie mamy imienia pewnie dopiero po porodzie coś wymyślimy na razie mamy propozycje Natalia Sandra ew. Nicola albo Patryk, Sebek a mi się podoba Milan ale niestety tylko mnie

jejku ciekawa jestem, która pierwsza się wypakuje ;-)

Mniszek super że już znasz termin cc ;-)
Edda ja by mnie chciała tak co do dnia wiedzieć kiedy urodzę, wolę mieć niespodziankę :-D

Magdzik Ty nadal nie wiesz co w brzuszku siedzi? Czy chłopak czy dziewczynka ??? Właśnie pamiętam, że ktoś mówił, że nie chce wiedzieć, tylko nie pamiętam kto. Ale będziesz mieć niespodziankę. Na co stawiasz ??

Ja lecę z uryną na posiew i morfologia :-)

Ostatnia edycja:
Edda nie mam pojęcia kto tam się zadomowił u mnie w brzuszku ;-) ja chciałabym córcie wszyscy obstawiają chłopca najważniejsze żeby było zdrowe ;-) a jak będzie drugi synek to będzie pretekst żeby się starać o kolejne maleństwo ;-)

Magdzik...i tak do skutku?
Szczęście, że ja już zamykam fabrykę:-) dwójka mi wystarczy, za stara już jestem:-) i tak już mam obawy jak sobie poradzę, czy będę miała cierpliwość itp itd

Ja mam prawie 12 lat młodszego brata - w maju skończy 16lat i z jednej strony rodzice się cieszą z syna, ale z drugiej to nieraz widzę, że nie mają siły i nerwów. Chyba inaczej sobie to wyobrażali. Obawiam się, że już troche odpuszczają, a to teraz mój brat potrzebuje najwięcej uwagi.

Selerowa trzymam kciuki, żebyś dała radę i miała więcej cierpliwości niż oni.

Zdecydowali się dopiero po takim czasie, bo chcieli mieć lepszą sytuację finansową itp. Nie mieli też swojego mieszkania, tylko wynajmowali, dlatego ciągle odwlekali kolejne dziecko, aż stwierdzili, że to już ostatni dzwonek.

Ja postanowiłam, że żeby nie wiem co, to nie będę tyle czekać.

Joasia nieraz tak wychodzi ze dzieci sie ma dopiero ok 40, jak ja :-D. mam syna 17 lat i potem nie moglalm miec dzieci, ostatni dzwonek , lekarze kuracje i beda 2 bable na raz, troche sie boje mam nadzieje nie bedzie bardzo ciezko i starczy mi cierpliwosci zwlaszcza ze maz 10 lat mniej to ma tej energii do corki duzo. Zobaczymy.

Joasia , my między innymi ze względów finansowych i mieszkaniowych odkładaliśmy decyzję o drugim dziecku. Młody tak do końca nie był planowany, zdaliśmy się na los.
Ale to chyba nie ten wątek:-)

reklama
My tez czekalismy z decyzja o dziecku bo chcielismy sie chociaz troche przygotowac. Myslelismy zeby pozalatwiac inne sprawy np slub i wesele, a teraz zalujemy, ze wczesniej sie nie zdecydowalismy. Mam nadzieje, ze porod nie bedzie traumatyczny i szybko postaramy sie o kolejnego potomka bo nie chcemy duzej roznicy wieku.
Moj maz ma 10lat młodszego brata i dopiero niedawno zaczeli miec wspolny jezyk

Do góry