reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

gratuluję udanych wizyt :-)

Moja Mała dzisiaj ważyła prawie 3 kg, szyjka miękka ale zamknięta, ogólnie wszystko wporządku z Zuzią :-) Pobrano mi dziś wymaz na GBS. Mi lekarz też powiedział że Mała urodzi się z wagą ok. 3,5 kg.

reklama
Czesc dziewczyny:-) musze sie pochwalic ze mam juz ustalona date cesarki moich dwoch brzdaco ...tadaaaam 4 luty:-) mam nadzieje ze dotrzymam bo wiadomo to blizniaki i jest mozliwosc wczesniejszego rozwiazania ale juz za 2 dni zaczne 35 tydz wiec jestem dobrej mysli:-) Czekalam na ustalenie tej daty jak niewiem co a teraz sie stresuje...:-)

Właśnie nie powiedział mi gin ile ma moja szyjka, ale powiedział, że jest skrócona i prawdopodobnie na córci urodziny (29.01.) będę już z maluchem w domu... Pierwsza moja reakcja, to było "hurra, już mi się znudziła ta ciąża, to mogę wcześniej urodzić":-p Ale w domu jak na spokojnie o tym pomyślałam, to doszłam do wniosku, że muszę sobie wziąć na wstrzymanie, bo mnie wszyscy wkoło upominają, a ja ich nie słucham, bo przecież daję radę... Firanki przed Świętami też chciałam sama wieszać... Głupia ze mnie baba, wiem... :zawstydzona/y::-(

Magda ty to przynajmniej wiesz czy przed terminem czy po urodzisz bo już masz dzidzie a u mnie to jedna wielka niewiadoma. Szyjka sie w listopadzie skróciła do 3cm a teraz trzyma, mimo że normalnie funkcjonuje. W grudniu gin powiedział że w styczniu urodze a wczoraj że moge nawet przenosić bo nie wiadomo :cool2: Być tu człowieku mądry i pisz wiersze.

Ale fajnie jak się ma świadomość kiedy rozwiązanie co do dnia :-)

Myg ja pamiętam jak bylas załamana. Lekarz Ci mówił żebyś chociaż do grudnia wytrzymała a tu proszę :-)

Magda ty to przynajmniej wiesz czy przed terminem czy po urodzisz bo już masz dzidzie a u mnie to jedna wielka niewiadoma. Szyjka sie w listopadzie skróciła do 3cm a teraz trzyma, mimo że normalnie funkcjonuje. W grudniu gin powiedział że w styczniu urodze a wczoraj że moge nawet przenosić bo nie wiadomo :cool2: Być tu człowieku mądry i pisz wiersze.

No masz rację Myg, a w dodatku mój gin nie rzuca słów na wiatr :tak: Jak byłam w poprzedniej ciąży i powiedział, że pewnie spokojnie minę termin, to Anulkę urodziłam 8 dni po terminie... Więc teraz wyznaczył mi termin następnej wizyty na 23.01, ale żartował, że nie mówi "do zobaczenia" :-p
Ale w Twoim wypadku wszystko się może zdarzyć... Może powitasz swoje maleństwo wtedy, co ja albo nawet będziesz pierwsza... A kiedy masz następną wizytę?

Super wieści dziewczyny! :-) Gratuluję!!!

Moja szyjka w październku też miała 3cm z hakiem, a teraz też gin mówi, że dotrwam do terminu jak nie przenoszę, ale z drugiej strony mam prawie całą ciążę podwyższone napięcie podstawowe macicy i przez to mam te skurczyki. Porównywałam sobie moje ktg z ktg koleżanki w 39 tyg i jej jest ładniejsze od mojego.

Odebrałam dziś wyniki badań i w sumie ok, poza moczem - obecne leukocyty i powyżej normy, ale nie ma bakterii, więc takie te wyniki dziwne. Nie chce już czytać po necie, poczekam na wizytę.
Próby wątrobowe idealne, więc to moje swędzenie to nic niepokojącego.

dziękuję za gratulacje, ja również gratuluję!
widzę, że pomału lutowe maluszki będą się wypakowywać, co za emocje! :-)
ja we wtorek mam KTG :)

reklama
jeju dzidziusie zbliżają się wielkimi krokami aż mi się wierzyć nie chce że to lada chwila a my ciągle kompletnie nie wiemy jak dać synkowi na imie nawet pomysłu nie mamy za bardzo jakoś nic nam nie pasuje ogólnie albo kiepsko brzmi z nazwiskiem to jakiś koszmar...:no:

Do góry