reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza

reklama
ALG pomaga ci nospa? Mnie od czasu do czasu, najczęściej nad ranem też takie okresowe bóle łapią :confused2:

Nawet pomaga. Kazała mi brać tyle od razu żeby organizm się nasycił. Po 3 dniach poczułam dużą różnicę zobaczymy jak będzie dziś...

Citrus pewnie, że normalne. Ale byłabym spokojniejsza, gdyby pojawiły się za jakieś 2 tygodnie...

Ja też :confused2:

uff, dobrze że piszecie o tych bólach miesiączkowych, bo ja też zaczęłam się zastanawiać, czemu mnie tak pobolewa, pomimo że większość czasu spędzam w pozycji horyzontalnej, a miałam przecież dopiero przed porodem zacząć czuć bóle miesiączkowe...
a ta nospa to nie wiem czy coś działa, bo ja mam obiekcje:confused2:

citrus
, czy ty pisałaś może o leżeniu na plecach, co ci lekarz mówił jakie ma to skutki (oprócz nacisku na żyłę główną oczywiście).. już mam dość pozycji lewobocznej, a przy prawobocznej mam dziwne mrowienie pod piersią:-(

Julka, ucisk na tę żyłę może powodować niedotlenienie zarówno Ciebie, jak i dziecka. O innych skutkach nie wiem.
Pozycja na prawym boku pod tym względem też niestety nie jest zbyt korzystna. Jeżeli koniecznie chcesz leżeć na plecach, leż półsiedząco, żebyś tułów miała stosunkowo wysoko, wtedy brzuch nie uciska całym ciężarem.

dzięki cytrynka, no widzisz na półsiedząco nie mogę bo bąblowi nie wygodnie, bo jest nisko i mu pęcherz przeszkadza. ważne że na plecach leżąc skurczy nie prowokujemy, bo tego też się bałam:-p ech!

reklama
Do góry