reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza :)

Irisson, jak ja bym tak miała w każdym bólem lecieć to bym musiala codziennie odwiedzać lekarza:-p ... bo albo bole jak przy okresie, albo straszne stawianie sie brzucha..zawsze coś....

Malinka, 2,5 to w sumie nawet długa szyjka...spokojnie dasz rade długo z nią jeszcze połazić ;-)

Ja mam jutro usg w końcuuu, wiec zobacze czy mała urosła, czy zaraz znowu trzeba bedzie robic usg i kontrolowac czemu taka mała... no i ta szyjka... mam nadzieje ze nie bedzie mniej niż 1,5cm....

reklama
Mała Di mi akurat pasuje takie zapewnienie, że jak coś niepokojącego dla mnie się dzieję, mogę bez problemu iść na wizytę :tak: przy małym dziecku nauczyłam się, że się niczego nie bagatelizuje ;-)

Irisson, jak ja bym tak miała w każdym bólem lecieć to bym musiala codziennie odwiedzać lekarza:-p ... bo albo bole jak przy okresie, albo straszne stawianie sie brzucha..zawsze coś....

Malinka, 2,5 to w sumie nawet długa szyjka...spokojnie dasz rade długo z nią jeszcze połazić ;-)

Ja mam jutro usg w końcuuu, wiec zobacze czy mała urosła, czy zaraz znowu trzeba bedzie robic usg i kontrolowac czemu taka mała... no i ta szyjka... mam nadzieje ze nie bedzie mniej niż 1,5cm....

mala.di, powodzenia jutro :) zazdroszcze Ci sily i optymizmu :)

Malinka 2,5 cm to wcale nie jest mało. Ja mam od początku ciąży 2 cm i nikt mi nie mówi, że to mało. Wręcz przeciwnie, ginka na każdej wizycie mówi że szyjka jest super i nic się z nią nie dzieje. Więc spokojnie dochodzisz do końca, czego Ci życzę.

Mała.di powodzenia na wizycie!! Trzymam kciuki!!

Dziewczyny dzieki jestescie kochane :) sama dlugosc szyjki mnie nie martwi tylko ze synek ma glowke tak niziutko i tak go tam czuje nisko bardzo

Ostatnia edycja:
ja mam te badania robione, miałam w pierwszym trymestrze, teraz i nie wiem czy będę mieć dalej, ja mam b-, mój mąż ma b+, po pierwszym porodzie dostałam zastrzyk z immunoglobuliny, niby on zabezpiecza przed wystąpieniem konfliktu..

Ja mam to badanie rutynowe chociaż nie ma konfliktu, ja jestem plus M też.

Dziewczyny jestem po wizycie bardzo zadowolona. Ula się obróciła do porodu gotowa dupsko ma prawie w moich jelitach:-), ale niech nie warzy się wyjść przed 37 tc bo mama będzie b. zła;-) No w ogóle wszytko na 6 jak mówiła Pani dr, podobno najgrzeczniejsze dziecko tego dnia. Miała poślizg h bo miała 3 dzieci w tym jedne bliźniaki z poważnymi problemami. Moja Ula chyba będzie drobna po mamusi, mieście się w normie ale jest z tych małych - 1370 g. Z usg wychodzi tam 5 dni później termin porodu, a wcześniej idealnie się pokrywały podobno to też norma więc się nie martwię. Pani dr wie jaka jestem więc mi wszytko wytłumaczyła, badała kilkakrotnie wszystkie przepływy i też idealne. Na koniec mi powiedziała, że to lepiej, że w dolnej granicy, popatrzyła na moją figurę i mówi: "chciałaby Pani urodzić cztero kilogramowe dziecko?"

No dla mnie najważniejsze , że przy łukowatej macicy jest już dobrze ułożona. Szyjki nie sprawdzała, bo nie miała żadnych zastrzeżeń, a lekarz sprawdzał tydzień temu. Kazał M napisać maila po porodzie, no i wizyta u mojego gina 22. Zdjęcia w 3d to osobna historia, ona wygląda jak ja w dzieciństwie, miała taką samą skwaszoną minę i mój M nie mógł uwierzyć, że to taka mina jak moja, chyba był trochę przerażony:-)

Dziewczyny powodzenia na wszystkich wizytach, będzie dobrze!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry