reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

U nas jest i twierdzą, że nie ma z tym problemu. Zwłaszcza że obecnie zzo jest normalnie refundowane przez nfz. W praktyce czytałam że czasami bywa z tym różnie, bo próbują wmawiać że jeszcze za wcześnie albo już za późno itd. Ja się cały czas zastanawiam czy bym chciała i się waham...

reklama
U mnie w szpitalu jest ale podaja bardzo niechetnie no i nie pozwalaja wtedy byc w ruchu tylko lozko i koniec i polozna na szkole rodzenia odradzala chociaz powiedziala ze jak ktos baaardzo chce to trzeba sie spotkac z anstezjologiem przed terminem porodu i wtedy sie da

ja tez sie zastanawiam ciagle ale moj lekarz tez odradza :( a ja z bolu mdleje, niwazne czy sie przetne czy uderze czy wybije glupi palec, a lekarz twierdzi ze dam rade:p ale to nie on ma rodzic :p

Ostatnia edycja:
Ja już po wizycie :)
Ilość wód prawidłowa - lekarz zadowolony, serduszko bije jak trzeba, Córcia podczas usg właśnie ruszała buzka i polykala wody :)
Za dwa tyg ginekolog pobierze mi gbs żeby był w sam raz na porod :) nie jest za pobieraniem go wcześniej bo mówi że jest później niemiarodajny.
Wziął moje dane i ma mnie wpisac na tego 28.08 do książki operacji.
Chyba tyle :)

kara, a o ktorym szpitalu mowisz? Rodzisz w Krakowie?

Ala, w teorii jest na zyczenie, ale wiekszosc szpitali nie ma na oddziale gin - poł zatrudnionego anestezjologa, wiec wiadomo ze w pierwszej kolejnosci obslugiwany jest sor, operacje zaplanowane itp.
Ja przy Oli mialam zzo, ale mialam skurcze 24 godziny i pamietam jak polozna musiala opoaiwadac ze jestem wykonczona itp zeby mi je zrobili :)
No a dwa, ze przy duzej ilosci porodow w jednym czasie nie ma szans, bo po zzo od razu jest podpiete ktg, polozna prawie caly czasmusi byc przy rodzacej...

Choco gratulacje! Wpisywanie do książki to już brzmi naprawdę poważnie...

Wesolutka pisałam o Ujastku. Zarówno na dniach otwartych jaj i na szkole rodzenia mówili nam że nie robią problemu z zzo... Anestezjologów mają 3 w trakcie dnia, poza tym zawsze jeden dyżurujący. Ale to wszystko ich deklaracje, opinie o praktyce szłyszalam różne. Ale że sama jeszcze nie wiem czy chcę, to się nie martwię ;)

również melduję się po wizycie

z wymazu wyszły grzyby drożdżaki
otrzymałam globulki macmiror
mąż dostał tabletki do łykania

w badaniu ginekologicznym
wyszło ze szyjka ma 3,5cm
rozwarcie na jeden palec
ale martwi ją to że jest miękka wiec przepisała luteine pod język,żeby do 36 tyg. dotrwać....

tętno małej piekne 145-155

wizyta za 3 tyg.

reklama
i ja po wizycie, szyjka długa ale miękka więc zalecony celibat i zakaz noszenia i intensywnych ćwiczeń. Następna wizyta 26 sierpnia i na niej pobierze wymaz pod GBS. Rozmawiałam o cc i tu robią w 39 - 40 t. mam się nastawiać na 19-23 września.

Do góry