reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

Candy ja mam umówioną wizytę u położnej na 20.08 na wymaz, to będzie 35 tydz., może zapytaj w przychodni? Bo u mnie też to nie jest w ramach wizyty tylko osobno i płatne.

reklama
I ujemne mialyscie?
Bo ja dopiero za 3 tyg kurcze jak nie urodze, a drogi taki wymaz?
I to się pobiera jak cytologie cży bardziej z zewnetrznej części

Ostatnia edycja:
Ja będę miała pobierane za tydzień.. Nawet jak wyjdzie ujemny to chyba poproszę o antybiotyk na wszelki wypadek bo z Natusia miałam... i jakoś czułam się bezpieczniej jak antybiotyk podali...

candy6 ja również miałam na ostatniej wizycie wymazy robione.Z obliczeń wychodzi mi że po 35zł za jeden wyszło (70za dwa). Wynik powinien po weekendzie być.
Wymaz mniej inwazyjny niż cytologia jak dla mnie bo wkłada tylko patyczek do pochwy, a do odbytu nawet nie :)

Marciątko.. jak się odchodzi od podawani przed, skoro trzeba podać kilka h właśnie przed, co by się bariera ochronna wytworzyła.... Przecież to zabezpiecza dziecko i lepiej chyba zapobiegać niz leczyć...

reklama
Właśnie teraz odchodza od podawania antybiotyku w czasie ciąży .. podawanie przed samym porodem jest dużo bezpieczniejsze dla dziecka.. 4 godziny przed wyciągnięciem dziecka tylko musi byc podane.. jak się upomnisz (przypomnisz) to napewno bez problemu podają...

ja miałam podane o 16 w kroplowce a o 20.30 podajże prosto w żyłę o 21 wody odeszły a o 23 małą miałam na piersi :)
także spokojnie :)

Do góry