reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

reklama
Po dłuuugiej nieobecności melduję, że u Nas wszystko w porządku :) Ale tak jak zaczęłam brać luteinę, bo miałam te bóle brzucha, tak lekarz każe mi ją na razie cały czas przyjmować, powiedział, że przynajmniej do 32 tygodnia będę ją brać.
Mam zdjęcie Naszej Poli, więc się pochwalę :) DSC_0427.jpg

Załączniki

• DSC_0427.jpg
    DSC_0427.jpg
    15,8 KB · Wyświetleń: 50
dziewczyny zaciskamy nogi ! jeszcze jakieś 7-10 tyg zależy, która w którym tyg ;) mi zostało 8 bo pewnie cc 28 sierpnia będzie :-)
U mnie ta końcówka pewnie przeleci, że nie obejrzę się, a będę na porodówce. 9 lipca kolejna wizyta, później wyjazd nad morze na 2 tyg i wracam to będzie 35tdz, kolejna wizyta i zaraz cięcie :tak:

Miałam dziś wizytę. Musiałam sprawdzić czy z małym wszystko ok bo strasznie martwiło mnie to częste stawianię się macicy i mój znikomy przyrost wagi ale jak się okazuje wszystko jest w jak najlepszym porządku. Moja szyjka jest twarda, 5 centymetrowa tak więc żadnych objawów skracania. A jeśli chodzi o skurcze macicy to gin zasugerował, że może zbyt często brzuszka dotykam i głaszcze próbując nawiązać kontakt z maluszkiem i tu miał całkowitą rację także muszę się opanować. :sorry:Profilaktycznie zalecił mi większą dawkę magnezu.
Wstawiłam sobie dodatowy suwaczek ciążowy bo od samego początku pomiary Aleksa wskazują, że jest conajmniej o tydzień większy niż obliczać to można z terminu OM i jak przyznał gin ze względu na to, że zaszłam w ciąże w pierwszym cyklu po poronieniu jest to jak najbardziej możliwe. :blink:

Jeśli chodzi o mojego małego człowieczka to jego wymiary:

BPD 79
AC 270
HC 289
FL 60

Waga 1725 !!! :eek:

No i dziś usłyszałam, że o ile chłopina nie będzie chciał posiedzieć w moim brzuszku dłużej to termin szacować trzeba na końcówkę sierpnia/ początek września.

Jedyne małe zmartwienie fakt, że mały póki co ułożony jest pośladkowo ale na usg tak zwinnie wsadzał sobie paluszki od stópki do noska i buzi, że gin stwierdził, że jest jeszcze szansa na salto więc może obróci się prawidłowo a jeśli nie to wiadomo... :dry:

reklama
Do góry