reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

reklama
A_nka bardzo się cieszę, że u was wszystko w porządku, no i w końcu się dowiedzieliście, że jednak 2 córunie będą:-D Super, że tak ładnie rosną i wszystko z nimi ok:)

Koko, super ze wizyta udana... Buraki maja duzo zelaza, tyle ze to zelazo w warzywach jest slabo przyswajalne, wiec pewnie stad tabletki :)

Emka, takie ulozenie jest do porodu, ale Maluchy powinny sie tak ulozyc dopiero ok 32 tyg :) wczesniej maja za duzo miejsca, wiec moga szalec, robic fikolki i inne akrobacje :)

Hania gratuluje, czyli jednak Oleńka, a nie Oliwier :) super. SWoja droga jak ogladam filmiki o blizniakach to laczy je taka niesamowita wiez, ze troszke zazdraszczam ;) Beda spaly razem w lozeckzu na poczatku, prawda?

Wesolutka, tak nie będę ich rozdzielać bo czytałam, że niezbyt dobrze to wpływa na bliźnięta. Więź emocjonalna miedzy nim jest jednak ogromna i potrzebują oni siebie nawzajem :tak:

Koko super ze wszystko ze Stefankiem dobrze :)

Anka fajnie ze dwie coreczki :) isuper ze szyjka sie nie skraca. A czy to znaczy ze one sa jednojajowe?

Emka na tym etapie ciazy maluchy jeszcze moga zmienic pozycje z 10 razy. Dopiero chyba od 28 tyg (ale nie jestem pewna czy to dokladnie od tego tyg) powinny sie ukladac glowa w dol i juz sie nie przekrecac. Chociaz sa takie maluchy ktore nawet jeszcze wtedy moga sie przekrecac, w koncu zdazaja sie tez dzieci ktore do konca ciazy sa zle ulozone.

Hania, gratuluję dwóch córeczek! ależ będziesz miała babiniec w domu :-D mąż oszaleje, ale na pewno z radości :-)
A Stefanek to myślę, że jeszcze będzie fikał bo to mały akrobata ;) ale jak sobie główką skacze po pęcherzu mamy to ma chyba ubaw ;D

Kusiak też pytałam o to lekarki, ale ona na początku ciąży mnie nie prowadziła, a teraz nie można tego sprawdzić.

W każdym razie na pierwszym usg pęcherzyki były od siebie dość sporo oddalone co zwiększa szansę na ciążę dwujajową, ale nie jest to pewne.

U nas każda z dziewczynek ma swój worek owodniowy i łożysko, ale i to nie świadczy o ciąży dwujajowej w stu procenatch.

Więc tak naprawdę wszystko okażę się jak się zobaczymy :)

Gratki dziewczyny!

Hania super że z szyjką wszystko ok! Moja kuzynka ma bliźniaczki i opowiadała że z tym wspólnym spaniem to miała niezłe przeboje bo dziewczynki miały refluks i za każdym razem musiała obie przebierać, a oczywiście zwracały na zmianę...

Hania super bardzo sie ciesze ze wszystko jest dobrze :))) no i gratuluje dwoch dziewczynek:D ale fajnie:D

dziewczyny dzieki za odp co do ulozenia, bo wlasnie kolezance powiedzial a jestna tym samym etapie co my ze jak sie nie zmieni to bedzie cesarka a ma ulozenie posladkowe... a tak mi sie wydawalo ze jeszcze ma czasu a czasu....

reklama
Do góry