reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

nexis możesz też drosetux jeśli masz suchy kaszel to jest syrop homeopatyczny tylko strasznie slodki

reklama
Didka cieszę się, że z Twoim maleństwem też wszystko w porządku :)

Bojąca dzięki za info, dziś i tak mam zamiar pójść do apteki innej niż ostatnio i dopytać o inne leki, czytałam na necie o tym drosetuxie i można go faktycznie brać w ciąży a kaszel to mam taki suchy i męczący.

nexiss staraj się pić często i po trochu oraz spróbuj pić w momencie gdy czujesz, że łapie cie kaszel napić się napoju albo soku z czarnej porzeczki łyk albo dwa

Dziewczyny super ze z maluchami wszystko dobrze :) zazdroszcze ze tak czesto je widujecie, juz bym chciala kolejne usg...

rajo gratuluję :-) super fotka :-) a możesz dać mi namiary na tego lekarza i ten jego super sprzęt?? Chętnie się do niego wybiorę jak będę w Polsce, akurat na połówkowe
to było gdzieś w Toruniu? będę wdzięczna za info :-)

Mogę dać namiary, ale ten ginekolog niestety nie z Torunia tylko w Płocku przyjmuje, bo ja tam zamierzam rodzić. Odezwij się na priv jeżeli byś chciała te namiary :)

Gratuluję dziewczyny udanych wizyt :) super, że same dobre wieści, bardzo się cieszę :)

Ostatnia edycja:
Hej:)

Nasza wczorajsza wizyta udana:D Prawie godzinę miałam to USG, bo Bąbel się tak kręcił i układał, że lekarz nie był w stanie zmierzyć przeziorności karkowej:O ale w końcu się udało, jest wszystko ok, jeszcze ma mi wysłać na maila dokładną analizę, za to brzuch mnie już bolał od tego uciskania:( Maleństwo ma już ok. 8 cm i z USG wychodzi 14 tydz 2 dzień czyli o trzy dni starsze, podgoniło ładnie, bo wcześniej było troszkę do tyłu:)) Widzieliśmy jak machało rączkami i nóżkami, ręce sobie pchało do buzi i łykało wody:) Lekarz się śmiał, że dawno nie widział takiego aktora, żeby dziecko tyle gestów i póz pokazało:-D Napatrzyliśmy się:D Serduszko pięknie biło( pierwszy raz słyszałam, bo wcześniej tylko widziałam), 143 uderzenia:) No i niestety nie chciało pokazać kim jest, ale grzebało sobie rączkami między nogami i się śmiejemy, że to pewnie chłopak, mały zboczuszek hehe:)) Ogólnie jestem spokojna i szczęśliwa:-) Mój też dumny jak paw siedział i oglądał:))

A o to nasz Bąbel:

DSC_0112 (2).jpg

Załączniki

• DSC_0112 (2).jpg
    DSC_0112 (2).jpg
    24,3 KB · Wyświetleń: 94
reklama
Do góry