reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

candy no właśnie wszystkie czekałyśmy wczoraj na wiadomości z wizyty :)

naxiss super że wszystko dobrze z maluszkiem :) i chciałam też się pytać ile mierzy ale joani mnie wyprzedziła :)

reklama
Gratuluję udanych wizyt.
Ja już też po u nas ok, serducho ładnie bije, mały bardzo aktywny:-)
Jeżeli chodzi o mój kaszel to zalecił dalej brać tabl do ssania i oczywiście domowe sposoby, ciepła herbata i łóżko:-( i powinno być ok.

Dooda super, a powiedz jakie tabletki bierzesz? Bo ja też mam taki kaszel ze szok i coraz częściej w ciągu dnia, w aptece babka nic mi na to nie dała bo nic nie ma na kaszel dla ciężarnych ponoć. Zapomniałam się dziś lekarza o to zapytać.

Biorę serię *spam* (spec.dla kobiet w ciąży syrop, tabletki do ssania), dziś lekarz powiedział, że na kaszel pomaga tymianek+podbiał (mimo różnych opinii można na tym etapie ciąży spokojnie brać), tantum verde, z syropami ciężko :-(.Pozostają domowe sposoby, które pewnie znasz.Powiedział jakbym dostała syrop z podbiału to mozna dolewać do herbaty, podobno dobry na kaszel.Poza tym robię inhalację z soli morskiej, miliony płukanek.Ale szczerze mam już dość, spać nie idzie, brzuch boli z tego kaszlu.Mam nadzieję, że przejdzie:zawstydzona/y:.Nexiss dla Ciebie również duzo zdrówka;-).
Jestem ciekawa co mój mały jeszcze z przedszkola przyniesie:zawstydzona/y:

Dooda dzięki i wzajemnie :-) pójdę jeszcze do innej apteki może, coś z Twoich sposobów jeszcze tez może wypróbuję. Ja juz mam taki kaszel jakbym miała płuca wypluc. :-(

Dziewczyny szybkiego powrotu do zdrowia Wam życzę.
Oczywiście nie wytrzymałam i byłam dzisiaj na wizycie prywatnie z malcem wszystko dobrze chyba sobie spał bo nie fikał jak ostatnio jak lekarz mocnej przycisną to troszkę się wiercił :-D Mierzy 9 cm waży 132 g. Pytałam o płeć ale gin. nie był w stanie określić śmiał się że na 51% chłopak ..;-) więc nic nie wiemy. Dostaliśmy zdjęcia ale nie będę wrzucała bo są jakieś nie wyraźne. Ufff kamień z serca :-D

Oj Didka... ;-) to też moje pierwsze dziecko i się potwornie boję, ale Ty bijesz mnie na łeb :-D Fajnie, że wszystko gra :-)

reklama
Do góry