reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

Nexiss a Ty miałaś prenatalne, czy ogólne badanie? Dziecko za małe... ale na co, na podstawowe badania rozmiar jak się patrzy... a co później będzie, to zawsze się okaże. Trzeba być dobrej myśli, że będzie ok :-)

reklama
nexiss, super wieści.
A dziecko za małe? co za bzdura. Prenatalne robią od wymiaru 45mm, a twój maluszek ma 70 parę, więc faktycznie jakiś idiota ten lekarz!
Ale z tego co pamiętam parę dni temu miałaś w szpitalu USG i tam mówili że wszystko ok, tak?

nexiss super że maluszek zdrowy :) następny konował do wybicia.. no nie wierzę..
ale dobrze robisz że się nie martwisz dzidziuś zdrowy a to najważniejsze :)

Kusiak w niedziele inny lekarz mówił, że w piątek będą badać przezierność karkową więc napewno miałam ją badaną ale żadnego potwierdzenia mi nie dali, za tydzien mam wizytę więc wyniki odbiorę.
Pójdziemy z M prywatnie ale jeszcze niewiem kiedy, coby mógł w końcu zobaczyć na żywo malucha :)

Joani miałam ogólne badanie, mierzyli dziecko i badali NT, ale oczywiście mnie nic nie powiedział, duperk jeden, kij mu w oko, dowiem się i tak.

Maddlena tak miałam w niedziele usg to był normalny lekarz i mówił, że wszystko okej na pierwszy rzut oka. Dlatego opinią tego z dziś się nie przejmuję bo wiem, że to wariat.

nexiss no faktycznie głąb z tego lekarza :/ jak można tak kobiecie w ciąży mówić …:/? Całe szczęście żadnych nieprawidłowości nie znalazł więc tylko cieszyć się ciążą ;) cyrk z tymi ginami, że mężów nie wpuszczają :/ mój na każdej wizycie pakuje się do gabinetu czy to dopochwowe czy przez brzuch :]

innym dziewczynom też gratuluję udanych wizyt;)

a ja dzisiaj o 17.00 lecę na usg. Jestem taka podekscytowana ;P ciekawe czy maluszek pokaze co ma między nóżkami

elleni to trzymam &&& aby lekarz Ci się przychylny trafił a malec pokazał co ma między nózkami :-D

lekarz na ostatniej wizycie zapowiedział, że będzie szukał co tam między nogami jest więc mam nadzieję,że nie skapituluje :-poby tylko maluch współpracował :-)

Na prywatnych wizytach widzę, że jest zdecydowanie lepiej :) Musimy z M niebawem się wybrać.
Siostra mi dziś gadała żeby przed usg zjeść cukierka tak z 15 minut przed żeby maluch się ruszał (ja zapomniałam), bo nasze dziecko to dziś nie chciało za bardzo, śpiulkał maluszek ;-)

reklama
nexiss cieszę się, że wszystko w porządku, a lekarz bez komentarza:wściekła/y: co za głąb, przecież po to robił usg żeby zobaczyć czy wszystko w porządku, ja bym go zapytała po takim tekście, czy w ogóle wie na co patrzy:wściekła/y: mi mój powiedział, że na każde usg mogę wołać męża tylko, że będzie mi robił dopochwowe i jak mi to nie przeszkadza to jemu to rybka:tak:

fajnie, że podejrzałaś maluszka

Do góry