reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

reklama
Gratulecja dziewczyny, śliczne kruszynki :)

Ania te wyniki jeszcze są w normie więc nie stresuj się na zapas (wiem, wiem że łatwo się mówi...)

Ameliee dziwna ta Twoja lekarka- wszystko dla niej jest fanaberią....

Dziewczyny jaką macie hemoglobinę ?

Moja spada, hematokryt też (troszkę poniżej normy).
Hemoglobina (norma 12-16)
25.01 - 13,2 g/dl
10.03 - 12,3 g/dl

Kara i co mówił lekarz ?
Mój w komentarzu w systemie zalecił żelazo 2x1 ale jutro mam wizytę więc pewnie się dowiem więcej.

Amaliee sliczna dzidzia :)

Co do hemoglobiny to:
29.01.2014 -> 12,8
09.03.2014 -> 13,5
Rośnie ale to pewnie przez Prenatal jest w nim żelazo.

Kara i co mówił lekarz ?
Mój w komentarzu w systemie zalecił żelazo 2x1 ale jutro mam wizytę więc pewnie się dowiem więcej.

Powiedziała, że jest ok.

Ja jestem wegetarianką i swego czasu miałam anemię dość poważną, ale to ciągle wynik w normie chyba

Nie robiłam jeszcze drugi raz badań więc pewnie się okaże dopiero na następnych w jakim kierunku to idzie. Może dziś dostanę skierowanie na wizycie...

Ja do tej pory miałam brać tylko kwas foliowy, dopiero od kilku dni biorę jakiś taki bardziej kompleksowy zestaw, w którym jest żelazo (tak mi zaleciła lekarka), więc może to będzie miało jakiś wpływ.

amellie śliczny dzidziuś :) 8 cm to chyba za dużo.. wielkość dziecka jest zapisana po skrotem CRL może poszukaj jeszcze :)

Ritta ja miałam hemoglobine przy najniższej normie tam było prawie 12 i lekarka powiedziała że jeszcze nie ma czym się przejmować :)

KAra dzięki za miłe słówko czekam na wynik z krwi i wtedy zobaczymy.. mógł by ktoś przyspieszyć czas do piątku.. bo mowili że może już będą.. a na następny wtorek idziemy prywatnie więc też zobaczymy co i jak :)

reklama
Do góry