reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

Ja nie mam tego w zadnym pakiecie wiec pewnie musislabym zaplacic ze 2 stowki. Ale z gory zakladalam ze tego badania nie bede robic chyba ze beda przeslanki.

reklama
Zobaczę co w klinice powiedzą, bo jestem zapisana na NFZ i nie uśmiecha mi się płacić...

Ja po wizycie. Badanie bylo przez powloki brzuszne. Dr zapytal czy chcemy nagranie na plycie i 3d za doplata 90 zl. Stwietdzilismy ze nastepnym razem bo teraz maluch maly.

Ogolnie to sporo podrosl bo ma juz 57mm czyli wychodzi 12+2. NT 1,8 kosc nosowa widoczna, serduszko, nerki, watroba, jelita, pecherz prawidlowe. Czyli dzidzuis zdrowy
Ritta gratulacje!!! :) bardzo bardzo fajnie !! :)

Ritta, gratuluje zdrowego maleństwa, obyśmy wszystkie dostawały tylko takie dobre wyniki prenatalnych. :tak:

Joani, ja dostałam właśnie skierowanie na Duotet, który nie jest niczym innym jak test Papp-a w Polsce i to na wyniki badania krwi czeka się dość długo. Mnie krew pobierali 2 tygodnie temu, żebym właśnie pełną odpowiedz na wyniki testów otrzymała w dniu usg..... czyli już jutro. Jupi! ;-)

Ostatnia edycja:
Ritta gratulację zdrowego maluszka :)

soniafanka za ciebie bedziemy kciuki jutro trzymać :)

ja też jeli usg wyjdzie wporządku to testu papa nie robie:) a tak się nastawiam więc nawet o tym nie myśle :)

maddlena nie wiem czy już pisałam ale cieszę się bardzo że krwiaka już nie ma :)

hanka tobie już gratuluję wyjscia dzisiaj ze szpitala i zdrowych maluszków :)

Super wieści. Mój lekarz mówił, że na wyniki czeka się 2 tyg. a wy mówicie od razu, że jest ok. Jeśli tak, to fajnie. Ritta, a robili ci test pappa?

2 tyg to czeka się właśnie jak robisz test PAPPA, jak normalne badanie prenatalne to od razu gin wpisuje w komputer wszystkie pomiary i na ich podstawie wylicza się prawdopodobieństwo.
Ja teraz nie chciałam testu PAPPA bo to jednak za duży stres. w pierwszej ciąży poszłam chętnie na to ale tylko dlatego żeby maluszka częściej podejrzeć i w sumie wyszło, że co tydzień widzieliśmy się ale teraz jak prenatalne wyszło ok to nie chcę żadnym testem dodatkowym się stresować ;) u mnie w jednej z klinik za test Pappa zaśpiewali 400 zł :szok:mało co nie zapłaciłam wtedy ale dowiedziałam się, że należy mi się ono na nfz bo w życiu po dobrych prenatalnych tyle bym nie zapłaciła

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry