reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

joani to twój synio duży już :)
elleni a Ada malutka to dałabyś pewnie radę sama

Ja sprawdziłam wyniki i GBS i nie mam, ale jakie jest prawdopodobienstwo że przez te 5 tyg nic nie pojawi się..

reklama
Ann,szczerze, to żadne :-D możesz mieć e-coli i inne, wystraczy chwila "nieuwagi", nie taki podtarcie się i gotowe... dlatego uważam, że powinni robić tuż przed porodem jeszcze raz (jeżeli zdążą) ;-)

sporo cesarek mamy na wrzesnioweczkach :) Dziewczyny gratuluje Wam, teraz juz na prawde finisz i wielkie odliczanie :)
Tak sie zastanawialam czy ktoras para nie zna plci? I bedzie miala niespodzianke przy porodzie, czy wszyscy chcieli poznac podczas usg :D
na wynik gbsu mozna czekac do 7 dni, wiec chyba ten 35-36 tydzien jest optymalny...

Shiran to u mnie jak twardzieje częściowo to najcześciej wypycha pupę , skurcze sa jak cały twardy, dzis mnie cos pobolewalo w kroczu tez kilka razy , wiec jutro tez troszkę sie pooszczedzam :)

Choco fajna data porodu :) mam sentyment ;) pewnie wie co robi choć ja znając siebie bym przedzwonila sie upewnić czy nie powinnam miec skierowania :)

Elleni długa masz szyjke :)

I najwazniejsze dziewczyny gratulacje udanych wizyt ;* :))))

Elleni ale długaśna szyjka :) pięknie że wszystko ok :) teraz czekać do terminu cc:)

Doda cieszę się że z Wami też wszystko ok :) no i pozostaje czekać :)

Maltanka powiem Ci że ja mam nadzieję że będę miała tym razem też tego gbs-a... patrząc na to że miałam go przy poprzednim porodzie dostałam antybiotyk i było wszystko ok.. to teraz w ostatnim momencie może też się obudzić i co będzie jak antybiotyku nie będzie??? lipa straszna :(

reklama
My już też dzisiaj po wizycie:)

No więc tak. Wymaz na GBS'a pobrany, wyniki mam odebrać w przyszłą środę. Położna jak mnie badała to stwierdziła: "brzusio nam zaczyna opadać, także przygotowywać się do porodu, bo to może być już niedługo:szok:"(więc to jednak nam się z Mężem nie przewidziało, że coś się tam obniża), moje ciśnienie jak zawsze 100/60, serduszko biło 144 uderzenia na minutę, więc synek się chyba stresował wizytą razem ze mną, bo zawsze miał mniej:D Lekarka na samolocie stwierdziła, że szyjka już się robi miękka, zrobiła USG i według pomiarów synek jest ok. tydzień większy niż, by wskazywał na to tydzień ciąży i waży ok. 2600 g, ułożony wciąż główkowo:tak: Łożysko prawidłowe:) Także wizyta udana:-D
Najgorsze jest to, że jej cały wrzesień nie ma, bo miała za dużo wizyt na NFZ i ma przymusowy urlop:wściekła/y: Mam wizytę 8.09 u innej babki i już do końca będę do niej chodzić.

Do góry