reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

aha i wiecie co, jeszcze mi kazał nadal luteinę dopochwowo przyjmować i powiedział, że dzieki temu nie będę miała tych właśnie skurczy przepowiadających, tylko jak już się zacznie to najprawdopodobniej będzie to poród. Bo właśnie się dziwiłam, że mi się brzuch nie spinał teraz, a w pierwszej ciąży miałam często te skurcze...

reklama
Odebrałam dziś swojego gbsa i strasznie się ciesze że nic nie wychodowalam :)

Ja idę do szpitala 27.08 po 16 a 28.08 po 9 cc. Z tym że nie dostałam żadnego skierowania. I już się zastanawiam czy bez problemu mnie przyjma. Choc chyba mój lekarz prowadzacy ktory jest zastępca ordynatora wie co robi :/

Aniam też się stresowac zaczynam, więc witam w klubie :)

I ja się melduję po wizycię, wszystko gra i zaczyna się przygotowywać do porodu.
Ja mam się stawić 1 września do szpitala, CC ustalone na 2/09, chyba że coś wcześniej się będzie dziać to mam przyjeżdżać.

Także my odliczamy, zostało 12 dni :szok:

Aniamm tylko w ostatnich tygodniach dzieciaczki sporo masy nabierają więc na te 3100-3200 nie nastawiałabym się bo masz jeszcze troszkę dni przed sobą ;)

U mnie przykładowo po dzisiejszej wizycie waga małej to 2800 gdzie 2,5 tyg temu ważyła 2200. Przybrała jakieś 600g przez ten czas więc jak widać sporo dzieciczki nadrabiają ;)

My również po wizycie. Szyjka długa (47mm), zamknięta więc porodu nie widać mimo moich dzisiejszych bóli podbrzusza. Ada z wagą 2800 tak jak pisałam wyżej i gin przewiduje jakieś dobicie do 3kg do dnia cc. Zostało dwa razy zgłosić się na KTG i koniec ciąży ;)

Gratuluję wam wszystkim udanych wizyt i zmykam leczyć swojego paciorkowca wyhodowanego bo jeszcze nie zdążę hehe :-p

Alicja dobre wieści. Cierpliwie czekajcie z mała do terminu. ;-)
Shiran u ciebie ròwnież wszystko ok. Super.;-)
Aniaam spokojnie, bądźmy dobrej myśli, że wszystko pòjdzie zgodnie z planem.
Choco 28 ? To już tak blisko... OMG
DOODA super. No to odliczamy...
Elleni no faktycznie szyjka dłuuuga.
Co do wagi to ja też sie obawiam. Teraz mały ma ok 3170, jesli urodze w terminie, lub po, to może dobić do ok 4 kg. :'(

Gratulacje :-)
elleni a co dali ci już antybiotyk? bo z tego co wiem jak ma się cc to raczej nie podają antyboityku... ale pewnie o kraj to obyczaj.

joani tak dali ale dopiero w niedzielę wykupiłam bo jakoś nie spieszno mi było 40 zł wydać tym bardziej, że jest tak jak piszesz- będzie cc (o ile nie zacznie się samo). Myślę, że w prywatnej klinice zapobiegawczo wszystko robią zamiast w razie naturalnego porodu dać zastrzyk w trakcie i po porodzie. Wolą przeleczyć ...
Nie ukrywam, że gdyby zaczęło się samo wszystko wcześniej to próbowałabym naturalnie rodzić bo Ada jest malutka i może poszłoby naprawdę szybko i bez obaw, że pęknie szew na macicy ( dlatego w prywacie tną po pierwszej CC)

reklama
A no czyli przysłowie jak najbardziej na miejscu ;-) ważne jak ma się zaufanie do lekarza to i innych opinie nieważne, w końcu wie co robi. Ja do piątku jeszcze poczekam i zobacymy co lek. zdecyduje bo mój to już prawie 2700 miał 3 tyg. temu...

Do góry