reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

aha i wiecie co, jeszcze mi kazał nadal luteinę dopochwowo przyjmować i powiedział, że dzieki temu nie będę miała tych właśnie skurczy przepowiadających, tylko jak już się zacznie to najprawdopodobniej będzie to poród. Bo właśnie się dziwiłam, że mi się brzuch nie spinał teraz, a w pierwszej ciąży miałam często te skurcze...

reklama
Odebrałam dziś swojego gbsa i strasznie się ciesze że nic nie wychodowalam :)

Ja idę do szpitala 27.08 po 16 a 28.08 po 9 cc. Z tym że nie dostałam żadnego skierowania. I już się zastanawiam czy bez problemu mnie przyjma. Choc chyba mój lekarz prowadzacy ktory jest zastępca ordynatora wie co robi :/

Aniam też się stresowac zaczynam, więc witam w klubie :)

I ja się melduję po wizycię, wszystko gra i zaczyna się przygotowywać do porodu.
Ja mam się stawić 1 września do szpitala, CC ustalone na 2/09, chyba że coś wcześniej się będzie dziać to mam przyjeżdżać.

Także my odliczamy, zostało 12 dni :szok:

Aniamm tylko w ostatnich tygodniach dzieciaczki sporo masy nabierają więc na te 3100-3200 nie nastawiałabym się bo masz jeszcze troszkę dni przed sobą ;)

U mnie przykładowo po dzisiejszej wizycie waga małej to 2800 gdzie 2,5 tyg temu ważyła 2200. Przybrała jakieś 600g przez ten czas więc jak widać sporo dzieciczki nadrabiają ;)

My również po wizycie. Szyjka długa (47mm), zamknięta więc porodu nie widać mimo moich dzisiejszych bóli podbrzusza. Ada z wagą 2800 tak jak pisałam wyżej i gin przewiduje jakieś dobicie do 3kg do dnia cc. Zostało dwa razy zgłosić się na KTG i koniec ciąży ;)

Gratuluję wam wszystkim udanych wizyt i zmykam leczyć swojego paciorkowca wyhodowanego bo jeszcze nie zdążę hehe :-p

Alicja dobre wieści. Cierpliwie czekajcie z mała do terminu. ;-)
Shiran u ciebie ròwnież wszystko ok. Super.;-)
Aniaam spokojnie, bądźmy dobrej myśli, że wszystko pòjdzie zgodnie z planem.
Choco 28 ? To już tak blisko... OMG
DOODA super. No to odliczamy...
Elleni no faktycznie szyjka dłuuuga.
Co do wagi to ja też sie obawiam. Teraz mały ma ok 3170, jesli urodze w terminie, lub po, to może dobić do ok 4 kg. :'(

Gratulacje :-)
elleni a co dali ci już antybiotyk? bo z tego co wiem jak ma się cc to raczej nie podają antyboityku... ale pewnie o kraj to obyczaj.

joani tak dali ale dopiero w niedzielę wykupiłam bo jakoś nie spieszno mi było 40 zł wydać tym bardziej, że jest tak jak piszesz- będzie cc (o ile nie zacznie się samo). Myślę, że w prywatnej klinice zapobiegawczo wszystko robią zamiast w razie naturalnego porodu dać zastrzyk w trakcie i po porodzie. Wolą przeleczyć ...
Nie ukrywam, że gdyby zaczęło się samo wszystko wcześniej to próbowałabym naturalnie rodzić bo Ada jest malutka i może poszłoby naprawdę szybko i bez obaw, że pęknie szew na macicy ( dlatego w prywacie tną po pierwszej CC)

reklama
A no czyli przysłowie jak najbardziej na miejscu ;-) ważne jak ma się zaufanie do lekarza to i innych opinie nieważne, w końcu wie co robi. Ja do piątku jeszcze poczekam i zobacymy co lek. zdecyduje bo mój to już prawie 2700 miał 3 tyg. temu...

Do góry