reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

Gratuluję dobrych wiadomości :-) ja do piątku musze poczekać z wiadomościami jaki "duży" jest mały ii jak rodzimy w końcu. Uczepiłam się tego początku września i tak ma zostać! Słyszysz Franek??! :-D

reklama
taki podobno może na 2-3 tyg. przed porodem odchodzić
ale ja pewnie bym już spanikowała i na IP siedziala:-D
bo mi czop przy pierwszej córce tuż przed wyjsciem małej odszedł
a przy drugiej dzień wcześniej,ale już z krwią

candy, a duzo tego zluzu bylo? pewna jestes ze to czop, a nie jakas wydzielina?
Jak nie zabarwiony krwia i nie masz plamienia to mozesz 2-3 tyg tak chodzic :)

ps. katce odpadl tez czop i juz chyba tydzien bez niego smiga :D

Ah tam gadanie i gdybanie :)
Na tego czopa to trzeba patrzeć bardzo indywidualnie. Może odpasc i zaraz można urodzić, a może odpasc i można sobie jeszcze spokojnie chodzic jakis czas:)
Tak więc nie ma co uogólniac tylko trzeba obserwowac :)
Ps. Katka to już bez czopa chyba nawet dłużej niż tydzień smiga :)

Bo ten czop taki bez krwi to po prostu nie odchodzi w calosci tylko jakies tam kawalki i dlatego mozna jeszcze nawet pare tyg czekac do porodu. U mnie tak bylo przy pierwszej ciazy a mialam wywolywany porod :D
Dopiero jak jest mega krwisty to znaczy ze porod sie zbliza i to moze byc zaraz po nim albo 24 godz po nim takze tez trzeba czekac :)

no to będę czekać :)

a wielkość ja wiem jak mala wisenka

Skurcze mam jadę na ip zobaczyć co sie dzieje

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry