reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

My już w domku po wizycie :-) Ogólnie wszystko z Małym jest w porządku, mamy 29tydzień i 3 dzień i waży 1471gram :-) wszystkie wymiary są zgodne z tym tygodniem ciąży. Łożysko nadal zakrywa ujście szyjki, lekarz powiedział, że już się nie podniesie i żeby szykować się do cesarki psychicznie. Powiedział, że poza łożyskiem wszystko jest dobrze. Dostaliśmy do wykupienia zastrzyki - sterydy na płucka, lekarz powiedział, że przy łożysku przodującym poród może wystąpić wcześniej w wyniku krwawienia, więc nie ma co ryzykować. W okolicach 34-35 tygodnia powinniśmy położyć się do szpitala, chyba że wcześniej będzie krwawienie to będziemy musieli iść szybciej :-(
Maluszek dziś do nas mrugał i otwierał buziulkę :-) bardzo grzeczny był przy badaniu, wszystko dał sobie zbadać, pomimo że badania trwały ( dopochwowe + przez brzuch ) koło 25minut. Mały Skarb :-)
Tak więc nadal mamy na siebie uważać, nie przemęczać się, mąż nadal w odstawce ;-)

reklama
Też sobie nie zazdroszczę :-( przed 28 lipca - wtedy mamy następną wizytę. Myślę, że w 31 tygodniu podjadę do przychodni i mi tam podadzą. 3 dawki i po 24 godzinach kolejne 3.

Ania, super ze maluch ma sie dobrze. A Ty jestes pod dobra opieka, skoro lekarz na wszystkie strony chce Was zabezpieczyc.
Cesarka do przezycia, przynajmniej sie nie umeczysz :)

Taki mały a już na sterydach ;-) bedziesz miała strongmena, nie ma co :-) dobrze, że lekarz wie co robi i dmucha na zimne.

Aniaam lepiej sterydy wziąć niz potem drzeć o zdrowie dziecka , a co do męża w odstawce pociesze Cie nie Ty jedna .. A fajnie ze małych tak ładnie rosnie :)

A co do cesarki ja sobie powyweAam ze sa kobiety ktore płaca za to krocie! A przynajmniej dziecko ske tak nie meczy wiec No stres , jedynie dbaj o siebie by rozwiązać sie jak najpóźniej ;)

Aniaam uważaj na siebie szczególnie teraz, gdy są takie upały. Życzę, by Maluch nie spieszył się z przyjściem i poczekał do odpowiedniego terminu. Gratulacje zdrowia Malucha:happy:

reklama
Już po wizycie, szybko nawet poszło.
Z małą wszystko ok. Ekspresowe usg, nadal sobie wisi główką w dół mój mały nietoperek :-D Nadal nie wiem ile waży.
Za 3 tygodnie kolejna wizyta i usg III trymestru, wtedy się dowiem ile będzie już ważyć :)
Pytałam o paski, niestety lekarz mi nie dał recepty na nie, mówił, że gdybym miała cukrzycę to by wypisał, ale szpital potwierdził, że jej nie mam, to ja już głupieje, wychodzi na to że nie mam cukrzycy... i dobrze :) ale nadal będę się kontrolować a cukier mierzyć max raz dziennie :)
Dostałam też skierowanie na kolejne badania HBS, HIV, WR i przeciwciała.
Wypisał mi potwierdzenie, że mogę ćwiczyć na szkole rodzenia i po wizycie.
Aaa jak mi pielęgniarka mierzyła ciśnienie to jej mówię, że dziś też pewnie kosmos będzie a tu nie do końca bo miałam 130/90 troszkę podwyższone, lekarz nakazał dalej mierzyć i pomimo, że wizyta za 3 tygodnie, to jakbym miała jakiś skok ciśnienia to mam natychmiast przyjechać do szpitala.
I co najfajniejsze :) Przez 3 tygodnie przez tą dietę, którą trzymam waga spadła o 1,1 kg :-)

Ostatnia edycja:
Do góry