reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

reklama
Hej dziewczyny!
Maltanka, cieszę się, że z dzidzią wszystko ok :-)
My też po wczorajszej wizycie. Wszystko jest ok, przepływy, serduszko, pomiary główki, brzuszka i kości prawidłowe na ten wiek ciąży :-) maluszek już waży między 700 a 800g więc w 3 tygodnie podwoił wagę :-) ja już też sporo na plusie. No i oczywista skierowanie na tę nieszczęsną glukozę a lekarz zlecił ful wypas opcję więc 75 glukozy i 3-krotne kłucie. Czego się nie robi dla potomka :-D
A na marginesie, to moja wizyta też zawsze wygląda tak samo. Najpierw uprzejmości, pytania o samopoczucie, sprawdzenie wyników krwi i moczu (na każdą wizytę musowo), potem badanie szyjki i macicy na samolocie, czasem posiew, wymaz na cyto. Potem pod usg dowcipne żeby sprawdzić ile cm szyjka (wczoraj miała 5 cm więc wciąż się ładnie trzyma od samego początku:) potem usg przez brzuszek no i wszelkie pomiary dzidzi :-) a na koniec znowu pogadanka, omówienie usg i zaleceń badań, ewentualne pytania. Także z ręką na sercu ja nie mam nic do zarzucenia swojemu lekarzowi bo jest bardzo rzetelny :-)

ja co wizyte mam badanie ginekologiczne, fakt może nie jest najprzyjemniejsze ale mi nie przeszkadza. W poprzedniej ciąży zapomniałam wspomnieć lekarce ze cos tam mnie piekło w okolicach intymnych i ona sama stwierdziła stan zapalny, nie wiem jak by to miała stwierdzic bez badania na samolocie. Poza tym na usg nie da rady sprawdzić czy szyjka jest miękka czy twarda a to też ważna sprawa.

Koko, cieszę się, że z maluchem ok :-)
U mnie badanie też za każdy razem dotykowo, stan szyjki, twardość, ph i spr. czy nie ma ewent. infekcji, których ja sama nie zobaczę, naturalnie... na szczęście jak dotąd odpukać nie było.

reklama
Do góry