reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

reklama
Hej dziewczyny!
Maltanka, cieszę się, że z dzidzią wszystko ok :-)
My też po wczorajszej wizycie. Wszystko jest ok, przepływy, serduszko, pomiary główki, brzuszka i kości prawidłowe na ten wiek ciąży :-) maluszek już waży między 700 a 800g więc w 3 tygodnie podwoił wagę :-) ja już też sporo na plusie. No i oczywista skierowanie na tę nieszczęsną glukozę a lekarz zlecił ful wypas opcję więc 75 glukozy i 3-krotne kłucie. Czego się nie robi dla potomka :-D
A na marginesie, to moja wizyta też zawsze wygląda tak samo. Najpierw uprzejmości, pytania o samopoczucie, sprawdzenie wyników krwi i moczu (na każdą wizytę musowo), potem badanie szyjki i macicy na samolocie, czasem posiew, wymaz na cyto. Potem pod usg dowcipne żeby sprawdzić ile cm szyjka (wczoraj miała 5 cm więc wciąż się ładnie trzyma od samego początku:) potem usg przez brzuszek no i wszelkie pomiary dzidzi :-) a na koniec znowu pogadanka, omówienie usg i zaleceń badań, ewentualne pytania. Także z ręką na sercu ja nie mam nic do zarzucenia swojemu lekarzowi bo jest bardzo rzetelny :-)

ja co wizyte mam badanie ginekologiczne, fakt może nie jest najprzyjemniejsze ale mi nie przeszkadza. W poprzedniej ciąży zapomniałam wspomnieć lekarce ze cos tam mnie piekło w okolicach intymnych i ona sama stwierdziła stan zapalny, nie wiem jak by to miała stwierdzic bez badania na samolocie. Poza tym na usg nie da rady sprawdzić czy szyjka jest miękka czy twarda a to też ważna sprawa.

Koko, cieszę się, że z maluchem ok :-)
U mnie badanie też za każdy razem dotykowo, stan szyjki, twardość, ph i spr. czy nie ma ewent. infekcji, których ja sama nie zobaczę, naturalnie... na szczęście jak dotąd odpukać nie było.

reklama
Do góry