reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, USG

karolina
jutro mam się zgłosić na IP 37tc wszystko jest ok tylko że z usg wychodzi że dzidziuś troszke za mały 2300-2500 nie chcę żeby urodzić za wcześnie i żeby nie musiał leżeć w inkubat.mój lekarz ma jutro dyżur przyjmie mnie i będzie konsultował się z innymi wywołujemy czy czekamy.
wolę urodzić w tych 3 dniach do piątku ale muszą mnie zapewnić że jest donoszony i o inkub.nie ma mowy.
to mój szpital
http://www.szpital.ujastek.pl/

Ostatnia edycja:
reklama
Anet ale dlaczego nie możesz poczekać jeszcze do 38 czy 39 tc ??? Dzidziuś mimo wszystko malutki to po co go wywoływać skoro sam się nie pcha.

bonusowa

Tak jak lekarz powiedział, gdyby coś było nie tak na pewno wylądowałabyś na patologii więc nic się nie martw wszystko będzie w porządku

Anet

Też właśnie nie rozumiem czemu mają wywoływać skoro dzidzia za mała nie lepiej jak jeszcze posiedzi ??

często jest tak że dziecko nie przybiera w brzuchu z jakiś powodów np za szybko starzejące łożysko, złe przepływy etc Czasami jest lepiej podtuczyc dziecko jak jest juz po drugiej stronie. Chyba własnie o to chodzi że lekarz ma wszystko posprawdzać bo może nic się nie dzieje i tylko dzidzia bedzie drobniutka.

Dziewczyny z tego co pamietam to Anet zmarlo dziciatko w 38tc :-( jak zle mowie to mnie poprawcie no i moze lekarz dmucha i chucha teraz.

jankesowa
tak dobrze pamiętasz.zgadza się dmuchamy na zimne.poprzednio też było wszystko ok.miałam skurcze w nocy tak samo jest teraz mija wszystko po godz do 2 max.tylko ze poprzednim razem jak zgłosiłam się do lekarza to zlekceważył mnie i mówi do domu bo tu wszystko jest ok a za 7 dni było po wszystkim.teraz się boję strasznie wolę urodzić już w 37tc.

Trzymam kciuki aby było dobrze.
Reszcie gratuluję udanych wizyt:tak:
Ja jeszcze piątego co by zwarzyć małą mam wizytę a dziewiątego do szpitala. Więc dziesiątego będzie pewnie po. Co do wagi mała ósmego ważyła koło 2200.

Anet będzie dobrze, trzymam kciuki.
Ja czekam teraz do 6 albo 7 września i tez bedę mieć wywoływany poród tylko że nie farmakologicznie tylko przez położną w domu poprzez masaż szyjki. Mój mały w 34 tyg. ważył już 2600 i jest starszy o tydzień albo dwa niż wychodzi z OM, nie chcemy doprowadzić bym rodziła dużego dziecka. jeszcze tylko wizyta w przyszłym tygodniu i wsio mogę rodzić o ile nagle coś się nie zmieni na usg. :-)

Ostatnia edycja:
reklama
anet będzie dobrze, trzymam kciuki.
Ja czekam teraz do 6 albo 7 września i tez bedę mieć wywoływany poród tylko że nie farmakologicznie tylko przez położną w domu poprzez masaż szyjki. Mój mały w 34 tyg. Ważył już 2600 i jest starszy o tydzień albo dwa niż wychodzi z om, nie chcemy doprowadzić bym rodziła dużego dziecka. Jeszcze tylko wizyta w przyszłym tygodniu i wsio mogę rodzić o ile nagle coś się nie zmieni na usg. :-)

to poród w domciu?

Do góry