reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

reklama
No laski leżec, leżec i jeszcze raz leżec...

MARZENKO gratuluje udanej wizyty, i ładnie Milenka waży :-D

Co do wywrotów... Ja jak na budowie po działce chodze to uważam jak cholera bo tam korzenie wystają i walnąc można nieźle...
W ciązy z młodym walnęłam glebe, jak szłam pod prysznic przed porodem... Miałam skurcze a baba umyła podłoge i była pieruńsko śliska... No i walnełam na cztery troszke brzuszkiem zachaczając o podłoge... ale młody wyszedł bez guza :p

marzenka to niezła już ta Twoja pannica ->1700g :-) dobrze że wszystko dobrze!

guziczek ja mam Szymka...Szymki to świetne chłopaki :p

Kademi wyleż się za wszystkie czasy... i nie przejmuj się, krążek to nic strasznego przecież. Założą i będziesz spokojniejsza, że nic tam się nie dzieje za wcześnie.

dziewczyny gratuluję wizyt!
kademi jakie leki dostałaś?? miałaś badane ile szyjka się skróciła? odpoczywaj kobieto... jest nas już 3 z tym problemem. ale będzie dobrze! :tak:

Kademi witaj w gronie.... odpoczywaj.

krążek ponoć zakładaja jak się szyjka skraca ale nie ma rozwarcia, u mnie szyjka jest miekka i jest rozwarcie więc tylko mogliby przyspieszyć poród tym zakładaniem. koleżanka np miała skracającą się szyjke od 25 tc, ale szyjka była twarda i zamknięta dostała leki i koniec końców robili cesarke bo nawet wywoływanie nie pomogło...

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt!!

Co do krążka to ja uważam, że każdy gin ma swoją teorię. Pewnie tak samo jak są zwolennicy pesara i szwu i też pewnie każdy upierałby się, że to drugie lepsze.

Moja ginka uważa, że do 32tyg można pesar zakładać, jeśli tylko jest na co, bo czasem szyjka się tak skróci, że już się nie da. Fili z tym rozwarciem to chyba nie do końca tak, bo z Alicją miałam zakładany w 21/22 tyg i rozwarcie na opuszka miałam.
Kademi odpoczywaj, odpoczywaj, odpoczywaj. Krążka nie ma co się bać. Jedyny minus, trzeba globulek używać zapobiegawczo. Jak miałam z Alą, to też tak jak u koleżanki Fili, w końcu na wywoływaniu się skończyło.

Kademi trzymam kciuki, odpoczywaj, napewno dasz rade:tak:
i za reszte dziewczyn też!!! &&&&
Mysza84 też tak myśle... i nawet mój tata jak mu powiedziałam:-) Ja w przedszkolu uczyłam 3 Szymonków i wszyscy byli super:-)

reklama
Dziewczyny właśnie miałam pisać, że dzieciaczki które początkowo pchają się za szybko do wyjścia ostatecznie muszą być wyganiane z brzusia, bo nie chcę wychodzić jak już jest na to pora! :-)

guziczek ja znam 3 Szymków - i wszystkie takie fajne łobuziaki, ale przy tym przesłodkie i kochane.

Do góry