reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

Madajka - matko a ja nawet nie zauważyłam twojej wiadomości
jaka świetna wiadomość ! ... wszystko dobrze się układa i już tak zostanie :tak:

reklama
Madajka- super!
Trzymajcie kobiety kciuki jutro 7.45 mam nadzieję zobaczyć moje maleństwo i bijące serduszko, ale dziś będzie długi dzień.

Wszystkim po udanych wizytach gratuluję :-D Oby tak dalej!

Mój paproszek 8 stycznia (a raczej sam pęcherzyk)

08.01.jpg

Na czerwono zaznaczyłam pęcherzyk, zaś niebieską linią przestrzeń płynową (prawdopodobnie krew) w dnie macicy, bo oczywiście nie może obyć się bez komplikacji :-( Gin mówi, żeby się nie martwić, że nie ma to żadnego kontaktu z pęcherzykiem i że będzie dobrze. Mam nadzieję, że w końcu to cholerstwo się wchłonie albo wyleci i będzie po sprawie.

Kolejne foto z 22 stycznia- widać już kruszynkę, serdusio biło mocno :-D

22.01.jpg

Kolejna wizyta 14 lutego... I chciałabym i boję się :baffled:

No to życzę powodzenia ;-) Ja będę już w 10tc tego 14 więc dzieć będzie już fajnie widoczny.

Przez to, że poprzednią ciążę straciłam to teraz się stresuję. W pierwszej ciąży wizyty były radością a teraz boję się, że znowu gin mi powie, że serduszko nie bije :-( Zamówiłam sobie detektor tętna taki na fale usg, jednak nie spodziewam się super rezultatów na tym etapie ciąży... Chociaż filmiki na yt mnie troszku pocieszają, bo laski właśnie detektorami tej firmy, której kupiłam są w stanie usłyszeć serducho już w 7-8 tc, a ja zaraz (jutro) zaczynam 9tc, więc może... :-D

ja odliczam dni do czwartku. bedzie to koniec 10 tyg wiec juz bede mniej nerwowa bo coraz blizej do konca 1 trymestru :-)

reklama
Do góry