reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza, USG

reklama
Dziewczyny, gratuluję dobrych wieści.

Ja trochę czasu się nie odzywałam bo byłam w szpitalu kilka dni. Przepracoałam się i miałam skurcze. Zadzwoniłam do lekarza, a on natychmiast kazał mi przyjechać no i zostawili mnie w szpitalu. Generalnie wszystko już ok, ale pewnie niedługo będę musiała wrócić. Okazało się, że od tych spięć skraca mi się szyjka. Na razie ma 34 mm, z 40. Jednak w moim szpitalu żeby założyli szew trzeba poczekać, aż się skróci do 25 mm. Także mam leżeć i często kontrolować szyjkę. Generalnie w szpitalu ok, byłam po raz pierwszy w życiu, ale byłam bardzo pozytywnie zaskoczona. Aha, i przy okazji usg dowiedziałam się, że moje robaczki ważą po +- 300 g i rozwijają się prawidłowo więc jestem
szczęśliwa:-)

Wazka123 to teraz leż i odpoczywaj ;) nie ma pracowania ! :-)

Ja byłam wczoraj na wizycie. Tak jak się spodziewałam płci nie znam bo było źle ułożone a gin i tak ma starą maszynę :/
to nic dowiem się na początku maja jak pójdę na 3D. Moje Słoneczko ma 11 cm ;) :-D

KATJOSHKA dziękuję ci baaardzo, ja myślałam że to tran diete w te kwasy wzbogaca... Mi lekarz kazał właśnie kupic w aptece, i mówił że to z zimnego tłoczenia jest... W sumie to wole pic to niż brac witaminy...

Ja tam się nie gniewam że się nie pokazało :-p Bo ja to plana mam na niespodzianke do końca:-p Może dzidzia grzecznie mamusi słucha, ale M i młody mnie nakręcili i wczoraj jakoś tak byłam "zawiedziona" ale potem w sumie stwierdziłam że może po mojemu będzie i dziś już nie myślę o tym :-D cieszę się że maleństwo zdrowo rośnie, kopie mnie, i czekam teraz na kolejną wizyte, mimo że bez usg...

WAZKA no to duże dzidziolki... zawsze myślałam że bliźniaki wolniej rosną, bo mniejsze się rodzą, ale może potem zwalniają... Dobrze że skurcze zatrzymane, teraz odpoczywaj

MALI witaj w klubie tajniaków ;-)

ważka - faktycznie spore te twoje maluszki :) teraz masz nauczkę i chyba nie będziesz się przeproacowywac?

mika - jak po wizycie??

Gratuluje Wam pozytywnych wieści z wizyt. :-D

Jadźka87 z olejem lnianym mam styczność, ale tylko ze względu na to, że mąż ma łuk z drewna i potrzebuje oleju do konserwacji. Jeden właśnie sobie stoi u mnie w lodówce, ale już jest chyba po terminie ważności. :-)

Wazka123 oj dbaj o siebie i odpoczywaj. :tak:

reklama
Mika, gratuluje udanej wizyty i ciesze sie, ze wszystko dobrze.
Mi tez mowią wciąż, że szyjka może się już zmieniać więc mam nadzieję, że u Ciebie będzie wszystko jak ma być.
Widzę, że masz żywiolowego dzieciaczka, mi zawsze chce się śmiać jak sobie wyobrażę jak skaczą w tych naszych brzuchach. A czujesz już ruchy?

Ede, Jadźka, Ameba, faktycznie myślicie, że spore? Moze to wina sprzętu szpitalnego... nie chcę myśleć z którego roku było usg, ale sądząc po monitorze, którym był telewizor kineskopowy, usg musiało być równie archaiczne.
A przepracowywać się już na pewno nie będę, za to w ruch pójdzie palec wskazujący delegujący zadania domowe.
To tak ku przestrodze też dla Was wszystkie, żeby nie przesadzać. Ja się dobrze czułam i myślałam, że mogę prawie wszystko, jak każda kobieta, bo w końcu ciąża to nie choroba. Choroba to nie jest, ale szpitala łatwo można trafić więc też nie przeciążajcie się!

Ostatnia edycja:
Do góry