reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza naszych pociech

Aksmobulka- gratuluję przybierania na wadze. U nas też nareszcie jakiś postęp bo Ula nareszcie podwoiła wagę urodzeniową i wczoraj na kontroli ważyła 7330.Długa jest na 69 cm. Żelazo mamy jeszcze podawać i powtórzyć morfologię w przyszłym tygodniu.

reklama
Aksmobulka super:tak:.Nas dopadła grypa byłyśmy u lekarza mała waży 6250 tylko ,a teraz ma zastuj jedzeniowy przez tą grypę ledwo 3 razy dziennie je w tym nie chce wcale obiadków jedynie soczek i też w ilościach skąpych.Na szczęście paracetemolem się wyleczyłyśmy ma czysto na kaszel dostała flegaminę w kroplach i w razie gdyby gorączka wróciła jakąś zawiesinę (nazwy nie pamiętam na b)Oby apetyt jej zechciał powrócić:tak:bo nie dość ,że maluśka to jeszcze nie przybiera przez tą chorobę

Aksmobulka super :*
Azula zdrówka dla małej :*

My dzisiaj tez bylismy u lekarza .Mały jednak sie zarazil ode mnie i załapał kaszel . O dziwo kolejek nie było . Przyszliśmy i zaraz wchodziliśmy . Osłuchowo cale szczescie czysto ale dostalismy syropek i masc rozgrzewajaca do smarowania . Oby nam szybko obu minelo :)

Ostatnia edycja:
No więc po dzisiejszej wizycie i okazało się ze zeszło na oskrzela wiec mamy antybiotyk i za 7 dni do kontroli.Mam nadzieje ze wyzdrowieje już na dobre teraz . Przy okazji mały był zważony i wazy ok 8900 g czyli w niecałe dwa miesiace przytyl ok 600 g. .

reklama
natalka no to ładnie przybył na miesiąc.Hania też miała w listopadzie oskrzela najpierw był kaszel więc jedna mądra pediatra dał tak słaby antybiotyk ale to tylko pogorszyło sprawę i poszło na oskrzela, były całe zawalone, inna pediatra dała zastrzyki 8 szt rano i wieczorem no i kazała oklepywać i inhalować bo jak stwierdziła mała sama sobie z tym nie poradzi no to się oklepywałyśmy czego Hania nie znosi ale trudno za to inhalacje to uwielbia ,fakt musiałam na szybko kupować inhalator ale lepsza była wizja 120 zł mniej w portfelu niż szpital bo na to się zapowiadało , inhalowałam solą fizjologiczną i płynem Mucosolvan i po 4 dniach oskrzela były czyściutkie aż sama lekarka nie mogła uwierzyć i osłuchiwała ja długo bo była w szoku że nic nie ma.

Do góry