reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza naszych pociech

dziś o 7 wstałyśmy umyłyśmy się i do dzieła:) udało się za 1wszym razem siu-siu znalazło sie w woreczku:) morfologie mamy także za sobą,Oliwka dzielnie zniosła ,nawet nie pisnęła.Po 15stej będą dziś wyniki,więc napisze później co i jak:) Azula Amelka mądra dziewczynka,wie gdzie siusiu zrobić;-) Mam do Ciebie pytanko-ile jednorazowo wypija Amelka mleka i jakiej firmy?

reklama
Aksmobulka napiszę Ci jej całodobowy jadłospis.Od rana około 8 wypija 150 ml kaszki (dość gęstawa) różnie raz ryżowo-owocowa ,raz manna ,raz kleik kukurydziany.Potem około 10-11 sok 100-120 ml taki gęsty przecierowy.Potem około 13 cycanie więc nie wiem ile;-).Około 15-16 obiadek około 1 ten miejszy słoiczek + 1/2 słoiczku deserek(albo kupuję albo robię)Potem o 17 albo cyc albo 120 ml znów kaszki jak rano..Wieczorem gotuję na bebiku 2 żółtko (15 miarek bebika na 0,5 l wody 1 żółtko kopiasta łyżka mąki i łyżka cukru bo Amelianka lubi słodkie inaczej nie chce pić:-:)angry::no:).I tego wypija różnie ale około 200 ml.Potem 2 razy w nocy cyc.Czasem jeden posiłek się zawieruszy ale tak mniej więcej.Według mnie i lekarki je dobrze nie jest żarłokiem ale też nie niejadkiem .Problem z nią taki ,że lubi słodkie:-(.Czekam na wyniki nasze mają być chyba jutro to dam znać:-)PS tego mleczka z żółtkiem robię na 2 dni daję do lodówki na drugi dzień podgrzewam)

Ostatnia edycja:
Azula ja w szoku jestem ile ta twoja pchelka je ....!!
Moj klops nawet polowy tego nie zdazy opracowac w ciagu dnia.Wypija czystego mleka ok 5 butelek po 150-180 ml.Misunia tartego malego jablka z pol bananem.Obiadek to tylko pol porcji czyli jakies 90 ml uda mi sie w nia wmusic i wsio.Pic nie pije bo nie lubi...czasem jak ma czkawke to lyzeczka troche wody popije.Po kim ona taka pulchna....chyba po tesciowej!

Suse no zacznij te samo mleko redukować na rzecz innych dań.A mi się zdawało ,że ona jednak nie je za wiele:blink:

hehmoja też je dużo..rano 160ml mleka ok 11 deserek całe jabłko,cały banan lub cały słoiczek deserków gotowych..koło 13 zjada sinlac lub kaszke 15oml ok 17 obiadek ziemniaczki miesko marchewka itp lub zamiast sinlacu wczesniej obiadek a o 17 jogurcik mleczny nestle na wieczór ulubiona kaszka milupa wielosmakowa;)..a w nocy czasem i cyca potrafi dopaść...niejadkiem to napewno ona nie jest:) w ciągu dnia pomiedzy godzinami czasem przegryzie chrupka kukurydzianego lub biszkopcika:)

odebrałam badania ...Oliwka ma wszystkow normie..wielkie UFFF:)

Ostatnia edycja:
Marisamm gratki dla dzielnego pół jubilata.Aksmobulka ,a nie mówiłam. super ,że w normie:-)U Amelki wtedy coś wyszło i brała furaginum ale to tyle bo w posiewie na szczęście nic nie było teraz mam nadzieję ,że nic nie wyjdzie:tak:

reklama
Do góry