reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza naszych pociech

No ladnie to widze ze moj synek jest majowym grubaskiem na cycu spasionym.... no teraz doszly obiadki i raz dziennie mm- 9220- 69cm- czy mam sie martwic???:szok:

reklama
Andav Julia urodziła się z wagą 3750 i 57 cm ze szpitala wychodziłyśmy to miała 3690 a na szczepieniu 17.10 miała 7370 i 69 więc teraz pewnie trochę więcej:-)

Dziewczyny tu sie sie nie ma czym przejmowac kazde dziecko jest inne ;-) zobaczycie jak zaczna raczkować i sie coraz wiecej poruszac to juz nie beda takie pulchniutkie ....juz teraz dzieci mniej przybieraja a dojdzie do tego wiecej ruchu to jeszcze bedziecie mówily wtedy " czy on/ona nie za chuda ?? " :p

Natalka masz racje...moj Colin w wiek Sary byl klopsik z oponkami na raczkach a teraz wyglada jak ges wyscigowa.Byl czas ze ciezko bylo mi go w spodnie upchac a teraz mu z dupska spadaja.

Moja mała ważyła 3700 i miała 55cm.
Obecnie waży 8400 i mierzy ok 75 cm ,więc do tych chydych też nie należy ,ale do grubaska też jej brakuje .Dla mnie jest w sam raz.:tak::-):-)

Moja Malutka urodziła się z wagą 3750, tydzień po porodzie spadła do 3350 (miałyśmy mały problem z przybieraniem na początku). Teraz waży około 7 kg i ma około 65 cm - jest dość malutka, jak Amelka Azuli :-) Może taki urok Amelek ;-)

reklama
No my po ostatnim szczepieniu w pierwszym roku mamy tylko raz jeszcze kontrolnie siusiu złapać i chodzić na ważenie i mierzenie co około 6 tygodni.Moja mała kruszynka waży 5750 ,a wzrostu ma 64 cm obwody głowy i tułowia 39cm.Więc nadal chyba najmniejsza z majówiątek.Nie wiem ile Oliwka aksmobulki teraz waży ona też drobinka:-).No cóż taka uroda stwierdziła pani doktor.Ogólnie była dziś najweselszym dzieciaczkiem w przychodni i najruchliwszym ,a było chyba z 10 dzieciaczków w podobnym wieku do szczepienia.

Do góry