reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza naszych pociech

No ladnie to widze ze moj synek jest majowym grubaskiem na cycu spasionym.... no teraz doszly obiadki i raz dziennie mm- 9220- 69cm- czy mam sie martwic???:szok:

reklama
Andav Julia urodziła się z wagą 3750 i 57 cm ze szpitala wychodziłyśmy to miała 3690 a na szczepieniu 17.10 miała 7370 i 69 więc teraz pewnie trochę więcej:-)

Dziewczyny tu sie sie nie ma czym przejmowac kazde dziecko jest inne ;-) zobaczycie jak zaczna raczkować i sie coraz wiecej poruszac to juz nie beda takie pulchniutkie ....juz teraz dzieci mniej przybieraja a dojdzie do tego wiecej ruchu to jeszcze bedziecie mówily wtedy " czy on/ona nie za chuda ?? " :p

Natalka masz racje...moj Colin w wiek Sary byl klopsik z oponkami na raczkach a teraz wyglada jak ges wyscigowa.Byl czas ze ciezko bylo mi go w spodnie upchac a teraz mu z dupska spadaja.

Moja mała ważyła 3700 i miała 55cm.
Obecnie waży 8400 i mierzy ok 75 cm ,więc do tych chydych też nie należy ,ale do grubaska też jej brakuje .Dla mnie jest w sam raz.:tak::-):-)

Moja Malutka urodziła się z wagą 3750, tydzień po porodzie spadła do 3350 (miałyśmy mały problem z przybieraniem na początku). Teraz waży około 7 kg i ma około 65 cm - jest dość malutka, jak Amelka Azuli :-) Może taki urok Amelek ;-)

reklama
No my po ostatnim szczepieniu w pierwszym roku mamy tylko raz jeszcze kontrolnie siusiu złapać i chodzić na ważenie i mierzenie co około 6 tygodni.Moja mała kruszynka waży 5750 ,a wzrostu ma 64 cm obwody głowy i tułowia 39cm.Więc nadal chyba najmniejsza z majówiątek.Nie wiem ile Oliwka aksmobulki teraz waży ona też drobinka:-).No cóż taka uroda stwierdziła pani doktor.Ogólnie była dziś najweselszym dzieciaczkiem w przychodni i najruchliwszym ,a było chyba z 10 dzieciaczków w podobnym wieku do szczepienia.

Do góry