reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza naszych pociech

ooo to moj widze jak narazie najgrubszy:szok::szok: czy sa tu jeszcze akies majowe 9kg bobaski??? a z jakimi wagami wam sie urodzily skoro mowicie ze tak szybko przybraly- moj sie urodzil z waga 3050 wiec tez mi sie wydaje ze byl malutki a u teraz kolos- kregoslup juz mnie boli serio!!

reklama
Mój sie urodzil 2740 g a jak wychodziliśmy ze szpitala to mial 2660 g ;) no dzisiaj waga 8300 ;) ale jest miedzy 25 a 50 centylem wiec z niego taki średniaczek ;)
suse mała ma chyba ok 9-10 kg ( jak sie pomylilam to przepraszam bo juz dokladnie nie pamiętam;-))

aaa to kubus byl rzeczywiscie okruszkiem- no tak sara jeszcze taki "michelin baby"- ufff nie jestesmy sami :-)

Mikołaj urodził się z wagą 2660, a jak do domu wychodził miał 2460. Teraz ma 8300:)

Andav z Nami zawsze szczepi się chłopczyk też majowy- urodzony 18.05.2012 i on już w sierpniu miał 10kg:) Pani od szczepień mówi, że pierwszy raz widzi takie wielkie (grube) dziecko:) Ale urodził się z wagą 4,5 kg.

Ostatnia edycja:
Moja Sara urodzila sie z waga 3160 a teraz ma rowno 10 kg i 75 cm.Michelin baby ona nie jest bo jest dluga.Waga jest adekwatna do wzrostu.

Suse, to faktycznie niezłe wymiary :) Najważniejsze, że się zdrowo chowa !
Moja Ninka urodziła się z wagą 4000g, ze szpitala wychodziłyśmy z 3800g a teraz waży 8450g.

moja też ma około 74/75cm i coś koło 9,5 kg.
tak jak mówiłam są drobniutkie dzieci i te pulchniejsze.Laura na zdjęciach mże wygląda pucato ale buzia jej zeszczuplała porównując wczesniejsze zdjęcia.Ostatnio znajoma widziała Laure na żywo i mówiła,że na zdjeciach wygląda na bardziej pucatą a w rzeczywistości taka nie jest.Nawet jeśli Laura ważyła by teraz z 11 kg i tak bym sie nie przejmowała bo najważniejsze,że dziecko jest zdrowe .A ,że tyle waży widać taka jej uroda.

Pieszczoszka ja sie obawiam ze Sara wda sie w rodzine meza.Wszyscy sa z 2 metrow cieci.Najwazniejsze ze centyle wagi i wzrostu sa rowne.Nasze dziewczyny wyprzedzaja wzrostem rowiesnikow o jakies 3-4 miesiace.

reklama
Do góry