reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

a mój synek alergik na calego.wlasnie lezymy w szpitalu a wlasciwie w centrum alergologii i pulmonologii w karpaczu.juz tydzien.biedak wygladal masakrycznie a nic nie pomagalo.mleko krowie dawno odstawione a poprawy zadnej.dostaje antybiotyk i steryd dozylnie no i juz skorka sie ladna zrobila w miare.nawet nie wiem do konca co go uczula bo wszystko mu odstawilismy.wyniki testow z krwi dopiero za 3 tyg.mamy na forum jakiegos alergika? jak to jest z tymi testami sa wiarygodne?

reklama
karemn, bardzo współczuję, zwłaszcza tych sterydów... Jak wyjdziecie to przejdźcie się do homeopaty na odtruwanie. Może za dużo metali ciężkich w organizmie i sobie biedak nie radzi.

karen moja starsza jest bardzo ciezka alergiczka, co prawda z wiekiem jest troche lepiej, no ale jednak- tyle ze problemy skorne sa mniejsze, chociaz nadal bez sterydow jest bardzo ciezko, a przechodza w porblemy oddechowe.
Ja zaobserwowalam sama uczulenie na jajka. U alergologa miala pierwszy raz robione testy majac poltora roku- lekarka stwierdzila ze z krwi sa niemiarodajne i zrobila jeden panel normalnie na skorze, chociaz niby u tak malych dzieci nie powinno sie robiv (czemu nie wiem). W kazdym razie potwierdzilo sie ogromne uczulenie na jajka, dodatkowo tez spore uczulenie ale troche lzejsze niz na jajka na drzewa z grupy I (ta grupa pierwsza to niby te co pyla jako pierwsze).
Ostatnio bylismy w styczniu u alergologa i mamy miec odczulanie, ale tez na jakiej zasadzie to ma byc to nie sie nie dowiedzialam. Zdaje sie ze skonczy sie na prywatnym leczeniu, bo mam dosc tego na nfz, kolejki na pol roku, a potem wizyta odbebniona w 5min, leki wciaz te same od ponad 2 lat i niestety juz nie dzialaja.....

Jeszcze cie pociiesze ze Tymon poki co ma skore jak jedwab, sporadycznie jakies suche placki wyskocza, ale wystarczy posmarowac zwyklym kremem babydreama i przecodzi :) a tak niczym nie smaruje, niesamowita ulga miec niealergiczne dziecko, balam sie ze bede przechodzic przez to samo z Majka :)

Czasami jak niewiadomo skąd alergia to mogą być pasożyty. W necie dużo piszą o oczyszczaniu.
Ja odczulana byłam takimi kulkami, moja siora też. Wszystko przeszło. Została tylko alergia na obce koty i psy.

dzieki Gosha.sek w tym ze my obecnie jestesmy tylko na mleku z kaszka jablkoea dla poprawy smaku.bez niej nie ruszy mleka.a dalej cos go uczula.lekarze mowia ze cos wziewnego ale tego sie nie pozbedziemy.
K8libby a to oczyszczanie to po co.skad ma te metale w organizmie? po antybiotyku czy z powietrza? u nas siostry dzieci alergicy na sporo rzeczy ja zreszta mialam skaze i uczulona jestem na kurz wiec u niego alergia nie pasozyty.zwlaszcza ze mial robione badania po tym katemi nic nie wyszlo

Dziewczyny dużo zdrówka dla Waszych maluchów tych Małych i Dużych. My się już zbieramy, 2 kaszlnięcia na dzień, nie ma kataru, ustąpiło zaczerwienienie gardła i gorączka.

Pytałam Was parę dni temu o termometr, teściowa nam w końcu dała jakiś z tej firmy ci inhalator, o taki: Google Image Result for http://medisquad.pl/164621-thickbox/termometr-elektroniczny-microlife-nc100.jpg, no nie powiem bardzo fajny tylko ma jedną wadę...podaje temp. w Fahrenheitach:tak: ale sobie na szybko przeliczamy w głowie albo w internecie:cool2:

Asia ja mam taki sam tylko podaje w celsjuszach :szok: ale wygląd i firma identiko. Nie jest dokładny. Służy tylko do orientacyjnego pomiaru. Jak zmierzysz rtęciowym w tyłku to masz 3 razy ten sam pomiar a tym za każdym razem inny i w dodatku inny niż rtęciowy podaje (biorąc pod uwagę różnice temp w tyłku i na czole) Ja go używam w nocy

karolina, ja miałam 3 razy ten sam pomiar bo wczoraj znów "umieralam", a potem ten pod pachę podał taką samą temp.

reklama
Karenm, metale ciężkie są w jedzeniu, ale przede wszystkim w szczepionkach. To te wszystkie dodatki typu rtęć czy aluminium.

Asia, to się pewnie da przestawić. Wciskają jednocześnie przyciski.

U nas jeden dzień bez glutenu i kaszel się skończył... Jeszcze wysypka na dupce jest, jak organizm się oczyści to pewnie i wysypka zniknie.

Ostatnia edycja:
Do góry