reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

reklama
A płukacie dzieciom buzię po inhalacjach? Bo słyszałam, że powinno się.

U nas ja wszystko zaczęłam. 2 tyg. temu się przeziębiłam. Jakoś domowymi sposobami mi przeszło. Franek złapał to samo po weekendzie kiedy było tyle zajęć, że w ogóle nie spał - osłabiło go. A Aniela złapała parę dni potem, mogło ją dobić szczepienie - miała kłucie w dniu kiedy u Franka pojawił się katar.

No ale nie ma co rozpamiętywać. Byle tylko dziś lekarka coś zaradziła.

A my już po. Olisko opuszcza wagę lekką waży 7200 i mierzy 72cm. idziemy równo po 400g na miesiąc. No i mamy pierwszą szczepionkę w sobie

K8 a wy na basenie nie byliście teraz? wystarczy przeciąg w domu :confused:

Ewa nam w szpitalu nic nie mówili o płukaniu ust, ani żaden dr nam nie mówił przy Laurce, więc nie wiem :sorry2:

Karolina gratki z okazji 7 z przodu :-D

Byliśmy na basenie we wtorek, ale my zawsze jeszcze godzinę po siedzimy, żeby odtajać. Lekarka powiedziała, że gdyby nie wysypka przy odbycie, można by pomyśleć, że to przeziębienie. Na 90% to gluten, zwłaszcza, że mamy w rodzinie bezglutenowca...

No nie za fajnie, ale jeśli to faktycznie nietolerancja, to dobrze, że wcześnie wykryta. U mojej siostry tez leczyli najpierw na katarek przez półtora roku. W końcu dostała astmy, zaczęli ją sterydami faszerować i na końcu ktoś pomyślał, żeby zrobić badanie krwi...

Oj współczuję wszystkim chorowitkom. Oby szybko wróciły do zdrowia. Niech ta wiosna w końcu przyjdzie!!!

Z tym płukaniem ust to chodzi o pulmicort, bo to steryd, a po sterydach mogą się robić grzybice jamy ustnej. Ale to raczej przy inhalacjach z inhalatorów się zaleca takie płukanie. Zresztą nie wyobrażam sobie jak można wypłukać buzię takim maluszkom. Chyba że po prostu dać coś do picia, ale to nie o to przecież chodzi.

Tak tu pisałyście o małych główkach, a my mamy odwrotnie. Tymek ma raczej dużą głowę. Jak byliśmy na którymś szczepieniu to pediatra w pierwszej chwili stwierdziła że duża ale potem spojrzała na siatki i mówi ze jeszcze ok. Dzisiaj mierzyłam i wyszło 45-45,5cm. Mamy przyrost 9cm od urodzenia wiec chyba ok.

reklama
Do góry