Zylcia, nie bardzo, bo raczej nie miał gdzie się przeziębić. Z chorymi styczności nie miał, z innymi dziećmi też nie.A może to być zwyczajne przeziębienie i kaszel od spływającego kataru?
reklama
A płukacie dzieciom buzię po inhalacjach? Bo słyszałam, że powinno się.
U nas ja wszystko zaczęłam. 2 tyg. temu się przeziębiłam. Jakoś domowymi sposobami mi przeszło. Franek złapał to samo po weekendzie kiedy było tyle zajęć, że w ogóle nie spał - osłabiło go. A Aniela złapała parę dni potem, mogło ją dobić szczepienie - miała kłucie w dniu kiedy u Franka pojawił się katar.
No ale nie ma co rozpamiętywać. Byle tylko dziś lekarka coś zaradziła.
U nas ja wszystko zaczęłam. 2 tyg. temu się przeziębiłam. Jakoś domowymi sposobami mi przeszło. Franek złapał to samo po weekendzie kiedy było tyle zajęć, że w ogóle nie spał - osłabiło go. A Aniela złapała parę dni potem, mogło ją dobić szczepienie - miała kłucie w dniu kiedy u Franka pojawił się katar.
No ale nie ma co rozpamiętywać. Byle tylko dziś lekarka coś zaradziła.
kakakarolina
Fanka BB :)
A my już po. Olisko opuszcza wagę lekką waży 7200 i mierzy 72cm. idziemy równo po 400g na miesiąc. No i mamy pierwszą szczepionkę w sobie
Byliśmy na basenie we wtorek, ale my zawsze jeszcze godzinę po siedzimy, żeby odtajać. Lekarka powiedziała, że gdyby nie wysypka przy odbycie, można by pomyśleć, że to przeziębienie. Na 90% to gluten, zwłaszcza, że mamy w rodzinie bezglutenowca...
kakakarolina
K8 to nie za fajnie :-(
No nie za fajnie, ale jeśli to faktycznie nietolerancja, to dobrze, że wcześnie wykryta. U mojej siostry tez leczyli najpierw na katarek przez półtora roku. W końcu dostała astmy, zaczęli ją sterydami faszerować i na końcu ktoś pomyślał, żeby zrobić badanie krwi...
marcia331
Oj współczuję wszystkim chorowitkom. Oby szybko wróciły do zdrowia. Niech ta wiosna w końcu przyjdzie!!!
Z tym płukaniem ust to chodzi o pulmicort, bo to steryd, a po sterydach mogą się robić grzybice jamy ustnej. Ale to raczej przy inhalacjach z inhalatorów się zaleca takie płukanie. Zresztą nie wyobrażam sobie jak można wypłukać buzię takim maluszkom. Chyba że po prostu dać coś do picia, ale to nie o to przecież chodzi.
Tak tu pisałyście o małych główkach, a my mamy odwrotnie. Tymek ma raczej dużą głowę. Jak byliśmy na którymś szczepieniu to pediatra w pierwszej chwili stwierdziła że duża ale potem spojrzała na siatki i mówi ze jeszcze ok. Dzisiaj mierzyłam i wyszło 45-45,5cm. Mamy przyrost 9cm od urodzenia wiec chyba ok.
Z tym płukaniem ust to chodzi o pulmicort, bo to steryd, a po sterydach mogą się robić grzybice jamy ustnej. Ale to raczej przy inhalacjach z inhalatorów się zaleca takie płukanie. Zresztą nie wyobrażam sobie jak można wypłukać buzię takim maluszkom. Chyba że po prostu dać coś do picia, ale to nie o to przecież chodzi.
Tak tu pisałyście o małych główkach, a my mamy odwrotnie. Tymek ma raczej dużą głowę. Jak byliśmy na którymś szczepieniu to pediatra w pierwszej chwili stwierdziła że duża ale potem spojrzała na siatki i mówi ze jeszcze ok. Dzisiaj mierzyłam i wyszło 45-45,5cm. Mamy przyrost 9cm od urodzenia wiec chyba ok.
M
milionka
Gość
K8 nie dobrze:/ Trzymam kciuki zeby za 2 miesiące ekspozycja się powiodła!
reklama
Podziel się: