reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

Ja tez mam pytanie odnosnie objawów nietolerancji glutenu , podajemy gluten krutki czas i teraz tak sobie mysle od tego czasu ciagly katar mamy i zielone kupki , musze sie zapytac mojego pediatry bo dopiero teraz skojarzylam to z glutenem
myslicie ze to moze byc to?
mam nadzieje ze jednak nie

no i jeszcze ostatnio wyspka na brzuszku

Ostatnia edycja:
reklama
Martyna moja miała alergię na moje mleko i miała bardzo brzydkie zielone kupy (nam wyszło z badań), jak poszłam na dietę przy karmieniu i teraz jak pije samo mm, to kupa ładna, więc coś może być na rzeczy, tylko my jeszcze bez glutenowcy

Z tym ze druga sprawa wiazałam zielone kupki z piciem syropkow i braniem antybiotyków ale juz nic nie pije i nadal takie sa :/ Wiec zobaczymy dostawała jedna miarki kaszki glutenowej do normalnej na drugie sniadanie odstawie zobacze i skonsultuje z lekarzem

Martyna, jest pełno objawow nietolerancji. Ale jeśli katar wam się ciągnie, to odstaw, organizm się oczyści i sprawa będzie jasna. Mnie też olśniło wczoraj jak zaczęłam czytać na forum dzieci z celiakia...

jejku weszam napisac co u nas a tu wszystkie dzieci chore:baffled:

Ja dzis bylam na kontroli z Tymkiem jako ze od tygodnia ma wstetny ropny katar i coraz bardziej kaszlal. A od wczoraj jeszcze ma zaropiale oczy. Mamy antybiotyk. Przy okazji wzielam Majke bo nie mialam co znia zrobic- dopiero co znia bylam u lekarza i byla zdrowa, ale doktorka stwierdzila ze jak juz jest to tez ja oslucha- i sie okazalo ze ma zapalenie oskrzeli:no:
takze mam szpital w domu. Cudownie:baffled:

K8 zycze zeby to jednak byla jakas chwilowa nietolerancja, a nie poczatki celiakii

A my tez wielkoglowi, Tymek 30stycznia mial glowe 45. Ale przy urodzneiu mial 38, my wszyscy wielkoglowi wiec sie inaczej nie spodziewalam

przepraszam za brak polskich znakow, niestety mam zepsuty komp, tzn windowsa dokladnie i pisze z linuksa a cos mi brat to poprzestawial przy wgrywaniu, a ja tepak nie umiem zmienic

hej
my po szczepieniu-troszke było płaczu ale szybko zapomniał i padł:)
Ważymy 8440g (przez 8tyg 800g przybrał) wzrost niby 70 cm ale jak go z mężem mierzyłam to miał 74 cm.
Obwód głowy 45 cm, klatki 44 cm. (w 4 miesiący miał 43cm/42cm) Ciemiączko 1 cm x 1,5 cm.

Idealnie Pani w 50 centulu nas umieściła.
U nas też zielone kupki i rzadsze ale u nas tak przy ząbkowaniu się robi zauważyłam, a że badania ok to się nie martwie.

reklama
Powiem Wam, że wymiękacie z tymi obwodami głowy przy Anielce ;)
Krócizna ma 66 cm, waży 7800 g (Karolina, wyobraź sobie, jak ona wygląda, skoro jest ciężka i krótsza od Oli :/), a obwód głowy to 44,5 cm! Tyle że po niej tego obwodu nie widać, bo ma dość wąską twarz :)

Byliśmy u lekarza. Franek wychodzi na prostą.
Aniela czysta. W zasadzie ma tylko katar. Kaszel jest od kataru, chrypka od płaczu i tego pokasływania sporadycznego. Mamy odciągać katar, kropić nasivin, dawać cebion i przez 2-3 dni syrop na kaszel. I to tyle...

Mam nadzieję, że będzie jej się poprawiać powoli, bo od soboty je tylko kaszki (i to nie zawsze) i pije z piersi. Butelkę już tak ładnie załapała, a teraz znowu ryczy na jej widok. Obiadów nie chce tknąć. Już jej nawet nie robię - czekam aż jej katar minie.

Do góry