reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

irisson, super wieści :)
pobyt w szpitalu z chorym dzieckiem to zapewne strasznie niemiła rzecz - ale jakie się zdobywa doświadczenie! moja kuzynka poszła do szpitala z swoją małą Zuzią (z powodu przewlekłych, krwawych biegunek) i też wróciła stamtąd o wiele mądrzejsza - choć dziecka nie wyleczyli

no i super wiadomość z tym szczepieniem na rota - udało Wam się! i właśnie po to takie szczepienie jest

ale ta zielona kupa?? Hania ma często zieloną nawet jak nie je zielonych warzyw (w jej repertuarze na razie są tylko rzeczy żółte i pomarańczowe :p)

reklama
Olga odstawiłam całkowicie kawę, zielone kupy zniknęły, bo u nas też były, mam zalecenie od lekarza, żeby nie jeść nabiału, czekolady, cytrusów, nie smażyć, coś tam jeszcze ale nie pamiętam co :-p ogólnie dieta jak przy noworodku, ale my mamy profil pokarmowy dodatni stąd te zaostrzenia, inaczej by mi mleko na bebilon pepti zmienili

ah jeszcze co do inhalatorów, na oddziale u nas królowały najwolniejsze na świecie biedronki, były z 3 lepsze, co szybko rozpraszały lek, kazali nam inhalację robić tylko w pozycji siedzącej, z maską mocno przyłożoną do twarzy, nigdy jak dziecko płacze, bo nie wdycha prawidłowo, no i czas inhalacji powinien być od 5do 10 minut, jak nie usiedzi to robić na raty, szczerze nie znoszę inhalacji :no:

Zylcia kurcze nie wiem, bo Młoda miała i mocz i kał i krew braną, na wypisie mam to oznaczone "posiew alergologiczny panel pokarmowy fx5(f1,f2,f3,f4,fl3,fl4)-pozytywny, posiew alergologiczny panel wziewny 0,06 pau/l - ujemny poniżej 0,35)" no i u nas Młoda nie ma żadnych oznak skórnych, żadnych bólów brzuszka, tylko mieliśmy kupę zieloną, no i wyszło, że jednak muszę mieć dietę :tak: od pobytu w szpitalu mam dietę i kupa się od razu zmieniła ;-)

U nas czasem kupa zielona, ale często czerwona :) po buraczkach, jagodach, truskawkach...
Generalnie to rano o 7 sa bobki, potem 2x pasta :p

k8 u nas tez zaczyna sie od bobków a wieczorem konczy na luzniejszym :p Ogolnie to Lila robi roznokolorowe od czarnych po zolte :D

Czy ja mam zacząć odchudzac moje dziecko?
Po wielkiej kupie, na golasa waży 9,05! i jest długi na 74cm...
Ja mam jakieś zmutanciałe dzicko, to chyba przez to mm i chyba za dobrze mu gotuje, może trzeba przejść na gotowe słoiczki...

K8 może taka jego uroda? ze mną leżała dziewczyna z Ksawerym, 21.01 skończył pół roku, ważył 10,200g i był na samym cycku :szok: kazała jej neurolog nie karmić go w nocy, bo na tym głównie tył, a on cały czas na cycku ;-)

reklama
U nas "nocne" karmienie, jest o 5, ale taki mocno rozwodnione to mleko mu daję... Może jak wejdzie mleko następne, to mu styknie. Może tą poranną kaszkę zamienić na mleko?

Do góry