reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

moonik dołączam się do przedmówczyń - zobaczysz, że wszystko się unormuje

bodzinka - gratuluję ruchliwego dzidziusia. Z tym ciśnieniem to faktycznie nie ciekawie, ale dobrze, że trzymasz rękę na pulsie

ale macie śliczne dzidziusie! Takie malutkie człowieczki:)))
ja mam wizytę już w środę. Tez oczywiście się martwię. Po tej wycieczce do Krakowa tak dostałam w tyłek (upał nie do zniesienia i mega zmęczenie). Mam nadzieję, że Oliwka dzielnie to zniosła:tak:

reklama
bodzinka - ja mam zawsze przed wizyta 140/90, a w domu jak mierze to 120/80. mysle, ze to przez stres zwiazany z wizyta - mam nadzieje, ze u ciebie tez tak bedzie.

dziewczyny - nie uwierzycie!!
Moja Dzidzia jest starsza o miesiąc, niż wychodzi z cykli:szok:
Najpierw tylko napiszę, że wszystko ok, oglądałam około 20 minut swojego szkraba, w lekkim szoku z powodu jego wieku. Wszystkie pomiary wskazują na przełom 16 i 17 tygodnia :szok:
Ważne, że wszystko dobrze:)
Potem rozmawiałam z lekarką, która robiła badanie i jej mówię, że w takim razie to oznacza, że ostatnia miesiączka jednak nią nie była :baffled: a to może groźne dla Dzidzi. A ona jedna pytanie - chudła pani w pierwszej ciąży bez wymiotów? Ja szok :confused: i mówię, że tak. A ona - to hormony robią pani figle. Z dzieckiem jest wszystko w porządku, proszę nie martwić, wygrała pani miesiąc:-D
Musiałam potem iść do asystentki socjalnej, aby pozmieniała wszystkie dokumenty do ubezpieczalni, becikowego itp. Sympatyczna babka, wszystko mi przygotowała, pozostało mi tylko to wysłać. Co więcej, od razu mi dała wniosek na zasiłek na Wiki (hehe, ja się jeszcze nie pofatygowałam, aby go odebrać, teraz już się nie muszę ruszać, bo wyślę razem z becikowym).
Dostałam dzień wolnego w pracy (bo tutaj przysługuje, ale ja nie chciałam z tego korzystać). Jednak stwierdziłam, że skoro mam te papiery do pozałatwiania, to się dobrze składa i wykorzystam dzisiejsze popołudnie.

dziewczyny - nie uwierzycie!!
Moja Dzidzia jest starsza o miesiąc, niż wychodzi z cykli:szok:
Najpierw tylko napiszę, że wszystko ok, oglądałam około 20 minut swojego szkraba, w lekkim szoku z powodu jego wieku. Wszystkie pomiary wskazują na przełom 16 i 17 tygodnia :szok:
Ważne, że wszystko dobrze:)
Potem rozmawiałam z lekarką, która robiła badanie i jej mówię, że w takim razie to oznacza, że ostatnia miesiączka jednak nią nie była :baffled: a to może groźne dla Dzidzi. A ona jedna pytanie - chudła pani w pierwszej ciąży bez wymiotów? Ja szok :confused: i mówię, że tak. A ona - to hormony robią pani figle. Z dzieckiem jest wszystko w porządku, proszę nie martwić, wygrała pani miesiąc:-D
Musiałam potem iść do asystentki socjalnej, aby pozmieniała wszystkie dokumenty do ubezpieczalni, becikowego itp. Sympatyczna babka, wszystko mi przygotowała, pozostało mi tylko to wysłać. Co więcej, od razu mi dała wniosek na zasiłek na Wiki (hehe, ja się jeszcze nie pofatygowałam, aby go odebrać, teraz już się nie muszę ruszać, bo wyślę razem z becikowym).
Dostałam dzień wolnego w pracy (bo tutaj przysługuje, ale ja nie chciałam z tego korzystać). Jednak stwierdziłam, że skoro mam te papiery do pozałatwiania, to się dobrze składa i wykorzystam dzisiejsze popołudnie.
No to super, o miesiąc będziesz mniej chodzić w ciązy hehe. Ważne że jest wszytsko w porządeczku.

Ehehehehe Antylopka hehe ale numer, a sie martwilas ze wczesniej brzuszek(ja tam nic nie widzialam heh) Ci wyskoczyl i ze przytylas wiecej niz z Wiki a Ty juz taka zaawansowana jestes:D no to bedziesz miec listopadowego grudniowka;D

termin jest na 3 grudnia:)
Już nawet się nie dziwię, że mi brzuszek rośnie:)
Powiedziała, że dzidzia ruchliwa i dlatego mnie boli w jednym dole biodrowym, bo tam ma nóżki i się zapycha.... A ja głupia, już raz w ciąży chodząca, nawet tego nie skojarzyłam z ruchami dzidzi, bo mi się zbyt wcześnie wydawało... wstyd:(
szkoda, że nie zapytałam i sama nie spojrzałam na płeć, ale w szoku byłam...
oczywiście pomiary NT nie było, bo to już zbyt późno.
Kość nosowa jest, pomiary główki ok, żebra nawet liczyłyśmy, hehe. Kość udowa i golenie ok. Powiedziała, że będzie miał (Dzidziuś, bo nie wiem czy chłopiec) długie nogi po mnie, a ja w śmiech, że po mężu, bo ma 190 cm.

jeszcze jestem w szoku....

Antylopka hahahaa to Ci figiel dzidzia spłatała. Miesiąc do przodu jestes.:-)
No ja dzis ciśnienie 130/90 ufffff. Ale do końca tygodnia mam mierzyć no i pojawic sie tez o innej porze.
Ale wiecie dziewczyny moja teściowa o swojej 6 ciaży sie tak dowiedziała przypadkiem, bo dostała krwotoku pojechała do szpitala i sie okazało, że 4 miesiąc:szok: Nic nie wiedziała bo okres miała, do tego karmiła piersią. Szwagier na szczęście urodził się caly i zdrowy.

Antylopka hahahaa to Ci figiel dzidzia spłatała. Miesiąc do przodu jestes.:-)
No ja dzis ciśnienie 130/90 ufffff. Ale do końca tygodnia mam mierzyć no i pojawic sie tez o innej porze.
Ale wiecie dziewczyny moja teściowa o swojej 6 ciaży sie tak dowiedziała przypadkiem, bo dostała krwotoku pojechała do szpitala i sie okazało, że 4 miesiąc:szok: Nic nie wiedziała bo okres miała, do tego karmiła piersią. Szwagier na szczęście urodził się caly i zdrowy.

ja zawsze sceptycznie patrzyłam, jak można jechać do szpitala i tam się dowiedzieć, że się rodzi, hehe, a tu taki numer.... I to przy drugiej ciąży jeszcze!! Już chyba nigdy nic nie powiem ze 100% pewnością, hehe
mamolka - zmienisz mi termin na liście na 3 grudnia? :)

reklama
Antylopka:) faktycznie wygrałaś miesiąc:) fajnie że z dzidzią wszystko jest dobrze, a tym nie moerzonym nt zupełnie sie nie przejmuj:) Kurcze, ale to jednak musisz sobie teraz wszystko w główce jednak poprzestawiać:)

Do góry