reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

Antylopka super że wszytko ok.

Ja też po wizycie ale jakoś nie zachwciła mnie:no::no::no::no::no: lekarz nawet mi szyjki nie chciał sprawdzić, no ale powiedziałam że wolę wiedzieć to sprawdził i jest ok, na szczęście nic się nie zmieniło. Małej nawet serduszka nie posłuchał. W sumie wystawił tylko zwolnienie i receptę spisał wyniki i to wszytko. Nie jestem zadowolona.

To jego obowiązek sprawdzić,głupol jeden.Też bym była nie zadowolona :( Dobrze że szyjka w porzo.

reklama
Antylopka super że wszytko ok.

Ja też po wizycie ale jakoś nie zachwciła mnie:no::no::no::no::no: lekarz nawet mi szyjki nie chciał sprawdzić, no ale powiedziałam że wolę wiedzieć to sprawdził i jest ok, na szczęście nic się nie zmieniło. Małej nawet serduszka nie posłuchał. W sumie wystawił tylko zwolnienie i receptę spisał wyniki i to wszytko. Nie jestem zadowolona.
Nie no ale z tym, że nie posłuchał serduszka to przegiął na całej linii...O szyjce nie wspominając...

ja po wizycie u gina,
Zuzia ciut za mała, o jakiś tydz i wg usg termin porodu z 23.12 przesunął mi się na 01.01.2011, ale liczę wg OM, zresztą powiedział żebym donosiła jeszcze te 6 tyg i mogę rodzić:-)

wysłał mnie do jakiejś innej okulistki, polecił mi jakąś, powiedział, że on wie, że wada przy SN może się powiększyc nawet o -2 - 2,5 dioptrii, ale to na nast wizycie będziemy już myślec poważnie jak mam rodzić, więc po kolejnej diagnozie okulisty zobaczymy czy będzie cc czy może SN z CC w II fazie porodu i nie wiem czy tej drugiej opcji bym nie wolała
ale jak zaczęłam z nim tak rozmawiac poważnie, że ja na siłe tej cc nie chcę, tylko, że chodzi o oczy i że może tylko przerwanie drugiej fazy porodu, że ja wiem, że SN dla matki i dziecka lepsze, to od razu zaczął ze mną poważnie rozmawiać, widać trzeba do lekarzy chodzić przygotowanym merytorycznie, a nie łykać co lekarz powie

dostała tez cordafen na bóle brzucha i skurcze i jego twardnienie, dziś w ogóle jestem po nospie bo mnie cały dzień brzuszek boli, kazał mi trochę leżec i nie przesadzać z pracami domowymi:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hehehe tunia cordafen powiadasz?? heheh mam nadzieję, że ominą cię skutki uboczne- bo ja jak go brałam to byłam caaaaała czerwona- do tej pory słyszę jak się mąż ze mnie śmiał :)
poza tym super że wszystko ok

Antylopka no szyjka super :) a ja podejrzewałam żebyś nam tu ze szpitala nie pisała :) a pytałaś się o ten śluz z niteczkami krwi?

Asia1981 no śliczny synuś. Dawno cię tu nie było i nie jestem pewna czy to ty- ale to ty miałaś dużą torbiel? W końcu miałaś operację? Ja cię pomyliłam to przepraszam :D

Joamar dobrze że szyjka ok,tylko podejście do wizyty też by mnie nie zadowoliło ;/

Antylopka no szyjka super :) a ja podejrzewałam żebyś nam tu ze szpitala nie pisała :) a pytałaś się o ten śluz z niteczkami krwi?
powiedziała, że on jest tak nisko, że pewnie dusi z bardzo dużą siłą i przy tym skracaniu (o 1 cm się skróciła), to mogły się takie niteczki pojawić. Powiedziała, że jeśli się powtórzy, to obserwować, bo jeśli będą plamienia, to na IP. Zapisała mi też jakiś krem dopochwowy żeby przez tydzień stosować, tylko ja nie wiem jak to ma na szyjkę w sumie zadziałać, jak teraz tak myślę.... W sumie to mówiła, że tutaj to jest standard i tylko jeśli pacjentka nie chce, to się nie zmusza. Musze poczytać dokładnie na ulotce, zanim się tym wypaćkam....

Widzę, że zastopowałyście z tymi dolegliwościami. I bardzo dobrze. Dzidzie mają jeszcze kilka tygodni. Cieszę się, że wszystko ok.

hehehe tunia cordafen powiadasz?? heheh mam nadzieję, że ominą cię skutki uboczne- bo ja jak go brałam to byłam caaaaała czerwona- do tej pory słyszę jak się mąż ze mnie śmiał :)
poza tym super że wszystko ok

Asia1981 no śliczny synuś. Dawno cię tu nie było i nie jestem pewna czy to ty- ale to ty miałaś dużą torbiel? W końcu miałaś operację? Ja cię pomyliłam to przepraszam :D

Joamar dobrze że szyjka ok,tylko podejście do wizyty też by mnie nie zadowoliło ;/

Tak Mamolka, to ja:tak: Masz bardzo dobra pamiec;-)

reklama
Antylopka super że wszystko ok!:) teraz tylko spokojnie czekaj na przyjazd Mamy :) no i jak Ty to robisz że nic nie przytyłaś? Ja to teraz w oczach rosnę, aż się boję na wagę wchodzić:/
Tunia rozmiarami się nie przejmuj, najważniejsze że wszystko ok :)
Joamar no podejście lekarza conajmniej dziwne, ale dobrze że z szyjką ok a następnym razem pomęcz lekarza o dokladne badanie:)

Do góry