reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

mama2010 wierzę że okaże się że wszystko jest wporządku.Musi tak być przecież trzyma kciuki grupa wsparcia z BB Lisstopadówki!!!!!Także odpoczywaj i sie relaksuj i czekamy na wieści.

reklama
mama2010 ,więc co czujesz w tamtym roku miałam amniopunkcje,dużo leż i wypoczywaj. Ja nie miałam szcęścia moję dziecko umarło za was trzymam mocno kciuki aby dzidzia byla zdrowa:-) ja miałam rozmowę z genetykiem i wiem jakie to musi byc trudne dla ciebie. Po rozmowie usłyszałam ,ze geny mogą być ok bo wad rozwojowych amniopunkacja nie wykrywa.
A ja dzis po wizycie i nie jestem szczęśliwa,dzidzia ma 7,77 cm dzień z OM sie zgadza ,ale jakas ta wizyta dziwna, nadal bez przeziernosci karkowej, dzidzia zasłonila sie łożyskiem ,zdjęcie kicha:-( lekarz zbadał ,zrobił usg stwierdził ,że wszystko dobrze i tyle. A ja urodziłam dziecko z wada wrodzoną,chce zobaczyć serce,żoładek wszystko :wściekła/y: A nie teks wszystko dobrze tu główka tu kręgosłup tu łożysko nam zasłanie a gdzie reszta!!!!!!!!!!!!!!!!!!Jestem mega zła,bo teraz nie wiem czy nie leciec na samo usg do pro familii .

kokotka ja dla spokojności bym się udała gdzieś na samo usg.
Spora jest Twoja dzidzia :-) 7,7cm :-) super :-)

Myszka jestem zła bo głupia jestem, mogłam od razu gębę otworzyć a ja przyjełam spokojnie ,że dzidzie łożysko zasłania:wściekła/y: i tak nadal nic nie wiem, za 3 tyg nastepna wizyta to bedzie już 16 tydz ukończony jeśli dzidzia jest chora to potem amnio ,na wyniki czeka sie 3-4 tyg .a to już 20 tydz . lekarz dziś do późna przyjmuje ale jutro do niego zadzwonie, a na usg i tak polecę.Jako mama co urodzila juz chore dziecko należy mi sie coś więcej, sam powinien wiedzieć, a ja powinnam wiedzieć czy moje dziecko ma wszystko na miejscu!!!!!!!!!!!!!! Dziewczyny poprawcie mnie jeśli źle mysle, znowu chodze nabuzowana.

Myszka jestem zła bo głupia jestem, mogłam od razu gębę otworzyć a ja przyjełam spokojnie ,że dzidzie łożysko zasłania:wściekła/y: i tak nadal nic nie wiem, za 3 tyg nastepna wizyta to bedzie już 16 tydz ukończony jeśli dzidzia jest chora to potem amnio ,na wyniki czeka sie 3-4 tyg .a to już 20 tydz . lekarz dziś do późna przyjmuje ale jutro do niego zadzwonie, a na usg i tak polecę.Jako mama co urodzila juz chore dziecko należy mi sie coś więcej, sam powinien wiedzieć, a ja powinnam wiedzieć czy moje dziecko ma wszystko na miejscu!!!!!!!!!!!!!! Dziewczyny poprawcie mnie jeśli źle mysle, znowu chodze nabuzowana.

Domagaj się,masz prawo do dokładnych badań i rzetelnych informacji.

kokota82 - masz 100% racji ... jesteś w zupełnie innej sytuacji niż mamy, które mają pierwsze dziecko albo ich wszystkie dzieci byly zdrowe (co nie znaczy, że my też nie mamy prawa do informacji).
U mnie lekarka też nie była w stanie zmierzyć przezierności, ale widziałam jak bardzo się starała to zrobić więc absolutnie nie mam pretensji - maleństwo po prostu nie chciało się ładnie pokazać mimo badania przez brzuch i dołem i wielu prób poruszenia malucha ...
Ja na Twoim miejscu poszłabym na kolejne USG - najważniejszy jest nasz spokój!

kokotka ja Cię doskonale rozumiem...Wybierz się na usg bo za 3tyg może być już za późno. Chyba że już wczoraj wieczorkiem byłaś. &&& będzie wszystko ok.

Oj mama ! trzymam za Was kciuki! Mam nadzieje ze wkoncu usłyszysz , ze wszytsko jest bardzo dobrze z maluszkiem!
A ja tez nie dowiedziałam się rzeczy przyjemnych na ostatniej wizycie :( lekarz czekał az skoncze pierwszy trymestr zebym sie nie denerwowała Na chwile obecną z maluszkiem ok Fakt nie miałam usg ale słyszałam serduszko no i w badaniu nie wyszlo nic złego. Ale lekarz wpisał mi w karte ciązy skrót HRP czyli ciąza wysokiego ryzyka przez niepłodnosc i nadcisnienie tętnicze... Przed ciązą leczyłam sie i na niepłodnosc i na nadcisnienie. Cisnienie potrafiłam miec 160 na 95 Brałam regularnie tabletki. Jak zaszłąm w ciąze to mi spadlo na praktycznie normalne , cieszyłam sie jak głupia bo myslałam ze dzięki ciązy mam po problemie . No i w polowie racja tylko lekarz mnie oswiecil ze na poczatku ciazy cisnienie spada a po pierwszym trymestrze zaczyna wracac do normy sprzed ciązy a w moim przypadku ma nadzieje ze nie bedzie ono jeszcze większe. A wiec Mam wysokie ryzyko zatrucia ciązowego ;( lekarz juz mi sie kazał przygotowac na ewentualne lezenie w szpitalu . Ręce mi opadaja Strasznie się boje

kasiazar powiem CI kochana że najważniejsze że masz świadomość tego co może się dziać i masz na to pogląd. Gorzej jeżeli żyłabyś w nieświadomosci, nie wiedząc o zagrożeniu i lekceważyła skoki ciśnienia. Teraz kiedy już wiesz co może się pojawiać jest czas na odpowiednią reakcję i na pewno będzie wszystko dobrze.

reklama
KasiaZar...moja koleżanka całą ciążę brała leki na nadciśnienie, fakt,że trochę i poleżała w szpitalu,ale wszystko dla dobra mamy i dzidziulka, także nonio do góry:),jeżeli będzie monitoring i leki, to nie powinnaś się bać

Do góry