super że wszystko ok i jaki śliczny synuśZ USG jestem bardzo zadowolona pani ktora wykonywala badanie byla bardzo bardzo dokladna co sobie chwale obejrzala naszego synka wzdluz i wszerz zrobila piekne wszystkie pomiary
Potwierdzila Nam Chłopczyka takze juz dwoch lekarzy powiedzialo to samo i wdzialam to samo
Maly wydawal sie spokojny i zrelaksowany tylko buski nie dal sobie zrobic na zdjeciu co pani chciala mu zrobic zdjecie to sie wysunol z klatki i nie widac go zbyt wyraznie na zdjeciach. szkoda niespodzianka z buska do porodu bedzie
a to nasze wymiary ;
20+6 tygodnia
HC= 177mm
TCD= 160mm
PV= 20,3mm
AC=160mm
FL= 32,7mm
Rozwija sie prawidlowo dla danego wieku ciazy.
Widoczne narzady
-Głowa
-Twarz
-Serce bije prawidlowo 4 komory serca widoczne i przeplyw krwi jest prawidowy
-Klatka piersiowa
-Nerki
-Pęcherz
-Kregosłup itp wszystko na swoim miejscu pracuje i rozwija sie jestem mega szczesliwa i zadowolona i spokojna aby do porodu i ujrzec swego upragnionego Syna
Wszystkim Mamusiom zycze prawidlowych pomiarow i zdrowych dzidziusiów :****
stazi, no ja akurat zawsze spałam na brzuchu, teraz zasypiam tak pół na lewym boku, pół na brzuchu. na plecach nienawidzę spać, a na prawym rzadko
ja też po wizycie jestem dzisiaj inna pani doktor robiła prenatalne, ale super babeczka przesympatyczna i bardzo dokładna mała oczywiście spała, słodycze jej nie pobudziły
wszystko w normie, jedynie wielka rośnie waży już 557 g
pani doktor powiedziała "ale ma fajny tłuściutki brzuszek" i nogi długie ponoć tak długie, że komputer to wziął za jakieś anomalie, bo wg niego nie mogą być nogi tak długie w stosunku do ciała
no ale najważniejsze że wszystko ok szparka jak była tak jest, czyli córa dalej córą pozostaje
a to nasza maleńka
Załączniki
Ostatnia edycja: