reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Z USG jestem bardzo zadowolona pani ktora wykonywala badanie byla bardzo bardzo dokladna co sobie chwale obejrzala naszego synka wzdluz i wszerz zrobila piekne wszystkie pomiary :)
Potwierdzila Nam Chłopczyka takze juz dwoch lekarzy powiedzialo to samo i wdzialam to samo ;)
Maly wydawal sie spokojny i zrelaksowany tylko buski nie dal sobie zrobic na zdjeciu co pani chciala mu zrobic zdjecie to sie wysunol z klatki i nie widac go zbyt wyraznie na zdjeciach. szkoda niespodzianka z buska do porodu bedzie :D
a to nasze wymiary ;
20+6 tygodnia
HC= 177mm
TCD= 160mm
PV= 20,3mm
AC=160mm
FL= 32,7mm
Rozwija sie prawidlowo dla danego wieku ciazy.
Widoczne narzady
-Głowa
-Twarz
-Serce bije prawidlowo 4 komory serca widoczne i przeplyw krwi jest prawidowy
-Klatka piersiowa
-Nerki
-Pęcherz
-Kregosłup itp wszystko na swoim miejscu pracuje i rozwija sie jestem mega szczesliwa i zadowolona i spokojna aby do porodu i ujrzec swego upragnionego Syna :)

Wszystkim Mamusiom zycze prawidlowych pomiarow i zdrowych dzidziusiów :****
super że wszystko ok :) i jaki śliczny synuś :)

stazi, no ja akurat zawsze spałam na brzuchu, teraz zasypiam tak pół na lewym boku, pół na brzuchu. na plecach nienawidzę spać, a na prawym rzadko :)

ja też po wizycie jestem :) dzisiaj inna pani doktor robiła prenatalne, ale super babeczka :) przesympatyczna i bardzo dokładna :) mała oczywiście spała, słodycze jej nie pobudziły :)
wszystko w normie, jedynie wielka rośnie :D waży już 557 g :)
pani doktor powiedziała "ale ma fajny tłuściutki brzuszek" :D i nogi długie :) ponoć tak długie, że komputer to wziął za jakieś anomalie, bo wg niego nie mogą być nogi tak długie w stosunku do ciała :p
no ale najważniejsze że wszystko ok :) szparka jak była tak jest, czyli córa dalej córą pozostaje :D

a to nasza maleńka :)
DSC_0630.jpgDSC_0629.jpgDSC_0627.jpg

Załączniki

• DSC_0630.jpg
    DSC_0630.jpg
    11,7 KB · Wyświetleń: 96
  • DSC_0629.jpg
    DSC_0629.jpg
    8,8 KB · Wyświetleń: 90
  • DSC_0627.jpg
    DSC_0627.jpg
    10,8 KB · Wyświetleń: 104
Ostatnia edycja:
reklama
ja też po wizycie jestem :) dzisiaj inna pani doktor robiła prenatalne, ale super babeczka :) przesympatyczna i bardzo dokładna :) mała oczywiście spała, słodycze jej nie pobudziły :)
wszystko w normie, jedynie wielka rośnie :D waży już 557 g :)
pani doktor powiedziała "ale ma fajny tłuściutki brzuszek" :D i nogi długie :) ponoć tak długie, że komputer to wziął za jakieś anomalie, bo wg niego nie mogą być nogi tak długie w stosunku do ciała :p
no ale najważniejsze że wszystko ok :) szparka jak była tak jest, czyli córa dalej córą pozostaje :D

]

Gratuluję córeczki modeleczki ;)

Aśku Gratulacje Juliana :D

No hej,
Ja po USG I wizycie opisuje wrazenia. Lozysko z przodu, czyli nie powinno przeszkadzac, wszystkie wymiary w normie choc dzidzia wyglada na mlodsza o 5 dni niz wg wieku ciazy. Serducho dalo sie tym razem zmierzyc I bije jak dzwon. Udalo sie podpatrzec plec i nic tam nie dynda czyli dziewuszka sie potwierdzila. Maz twierdzi ze mu palec srodkowy pokazala na USG he he he. No wiadomo ze takie zachowanie to nie po mamusi:cool:

Pozdrawiam i gratuluje udanych wizyt.

Asku gratuluje Juliana!!!
Aesthete gratuluje coreczki!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry