reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

reklama
Ja już odliczam godziny do 17.00 ! :) następna wizytę umawiam na rano, bo to Calodzienne czekanie to jakaś męczarnia
Ha ha ha wiem co czujesz dlatego umawiam sie zawsze rano :szok::-D udanej wizyty :-)
No I udalo sie tez fotke wkleic po kilku probach!!! Ufff
Zobacz załącznik 602004
Piekna fotka :tak:

No Julian, Julian :tak: tak na 98% ginka obstawia ;-) ja tam widziałam worek i siuraka ;-) na połówkowe mam jechać, więc mam nadzieję, że tylko się potwierdzi :-D
U mnie powiedzial lekarz w 15.5 tygodnia ze chlopak widzialam sisuiaczka i woreczek i nie odpadl do dzis a mialam pozniej jeszcze scana w 19 tyg i teraz w 21 i nadal ma siusiaczka wiec mysle ze sie nic nie zmieni:tak:Gratuluje

super że wszystko ok :) i jaki śliczny synuś :)
ja też po wizycie jestem :) dzisiaj inna pani doktor robiła prenatalne, ale super babeczka :) przesympatyczna i bardzo dokładna :) mała oczywiście spała, słodycze jej nie pobudziły :)
wszystko w normie, jedynie wielka rośnie :D waży już 557 g :)
pani doktor powiedziała "ale ma fajny tłuściutki brzuszek" :D i nogi długie :) ponoć tak długie, że komputer to wziął za jakieś anomalie, bo wg niego nie mogą być nogi tak długie w stosunku do ciała :p
no ale najważniejsze że wszystko ok :) szparka jak była tak jest, czyli córa dalej córą pozostaje :D

a to nasza maleńka :)
Zobacz załącznik 601974Zobacz załącznik 601975Zobacz załącznik 601976
Dzieki ;)
Super ze wszystko ok to najwazniejsze dla kazdej z nas aby dzieciatko bylo zdrowe i cale
Fajne zdjecia a zwlaszcza to w w 4d takie wyrazne do kogo podobna?

Pysia, Diabliczka - Gratuluję siuraków ;-)
Anetkaaa - Gratuluję wizyty ;-)
MamusiaBlaneczki - Gratuluję synka ;-)
Ewstra - Gratuluję synka;-)
Szyszunia - Gratulacje usg ;-)
Ewelinka - Gratuluję synka ;-)
Ha ha ha rozsmieszyl mnie ten post gratuluje synkow synkow i synkow :D:D:D hahaha
Witam ja po połówkowym.
Tak jak myślałam- Chłopak!
Wszystko z małym w pożądku.

Przepraszam że tak mało się udzielam ale coś mam z kompem a na tel nie lubię :(
Postaram się szybko was nadrobić i uzupełnić listę majowek.
Gratki Syneczka :)

Ja po scenie fl:34.0mm hc:172.0m ac154.0 crb:20.0mm dokladnie 20 tyg 4 dzień dziecie w pierwszej sekundzie pokazało jajka czekamy więc na synka bardzo chcialam mieć parke intuicja zawiodła tym razem
Zobacz załącznik 601898
Gratulacje :-)

Wg mnie łożysko na ścianie przedniej bo przodujace to jak zachodzi na wewnętrzne ujscie szyjki. A to przednie to wszystko ok. Ja tez takie mam. Mozemy tylko slabiej czuc ruchy bo amortyzuje:)

Dzieki ;)
Super ze wszystko ok to najwazniejsze dla kazdej z nas aby dzieciatko bylo zdrowe i cale
Fajne zdjecia a zwlaszcza to w w 4d takie wyrazne do kogo podobna?
no z tego co widać, to niestety do swojego tatusia :p

Dziewczyny a mam takie pytanie co to znaczy jak masz łożysko przednie ? to to samo co przodujace? ale nie mam za nisko tak mam opisane ?????:confused::confused::confused::confused::confused:
kurczę, któraś dziewczyna kiedyś wyjaśniała różnicę między przednim a przodującym łożyskiem, ale się w to nie zagłębiałam i nie pamiętam :/

Danusia, super :) gratuluję zdrowej córeczki :)
stazi, trzymam kciuki za dzisiaj :D i czekamy na zdjęcia :)
brownagula, najważniejsze że wszystko ok :)

pozostałym również gratuluję udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków :)

Dziewczyny a mam takie pytanie co to znaczy jak masz łożysko przednie ? to to samo co przodujace? ale nie mam za nisko tak mam opisane ?????:confused::confused::confused::confused::confused:

Przednie to nie przodujące :) bez obaw. Ja mam na przedniej ścianie w dnie macicy, podniosło sie bo w 15 tyg mówiła ze nisko a teraz już okej :)
Przodujące to gdy zachodzi w całości lub częściowo na ujście szyjki macicy.

PAT&MOM powodzenia na wizycie ;-) ja miałam wizytę o 20 ;-) a wchodziłam 21:30 :szok: więc wiem, co to oczekiwanie ;-)

Witam!
Gratuluję wszystkim udanych wizyt. Moja dzisiejsza wizyta także należy do udanych. Z dzieciątkiem wszystko dobrze. No i nie był wstydliwy tak jak córka i rozkaraczył się jak prawdziwy facet :) Tym razem na 99% synek.

reklama
Do góry